Νησιά κορονοϊός: Έξι κρούσματα σε μία μέρα στην Κέρκυρα


Αυξάνονται με σημαντικό ρυθμό τα κρούσματα του κορονοϊού στα περισσότερα νησιά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Κέρκυρα κατέγραψε την Τετάρτη έξι νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν βρεθεί στο νησί μετά το άνοιγμα του τουρισμού σε 16. Πρόκειται για εισαγόμενα κρούσματα, ενώ τα τελευταία αφορούν σε δύο Γάλλους, που έκαναν το τεστ στο λιμάνι, σε δύο Βρετανούς που διέμεναν στον Κάβο και σε δύο Ρουμάνους που έμεναν στο Κανόνι.

Οι δύο τελευταίοι είναι ασυμπτωματικοί και μεταφέρθηκαν, όπως κι οι Βρετανοί, στο ξενοδοχείο καραντίνας του νησιού. Ωστόσο, οι Γάλλοι παρέμειναν στο κατάλυμα που είχαν κάνει κράτηση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από το άνοιγμα των συνόρων, ο αριθμός των κρουσμάτων στο νησί ήταν μονοψήφιος.

Εύβοια

Την Κυριακή ένας 66χρονος από την Αθήνα που βρέθηκε για διακοπές στη Χαλκίδα αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο της πόλης, δηλώνοντας ατονία και διάρροια. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε εισαγωγή του και νοσηλεύτηκε. Όμως, οι γιατροί ανησύχησαν για την εξέλιξη των συμπτωμάτων που παρουσίαζε και έτσι του έκαναν το τεστ για κορονοϊό, στο οποίο βγήκε θετικός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας, ωστόσο τέθηκε σε συναγερμό η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος στην Χαλκίδα. Ήδη ξεκίνησε η ιχνηλάτηση στο νοσοκομείο, ώστε να διαπιστωθεί με ποιους ασθενείς και προσωπικό ήρθε σε επαφή ο 66χρονος. Σήμερα, θα ληφθούν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τα νέα δείγματα για το τεστ Covid-19.

Πρώτο κρούσμα στη Ζάκυνθο

Το πρώτο κρούσμα από τουρίστα κατεγράφη και στο νησί της Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Πολωνή, η οποία είναι έγκυος. Η ίδια παραθέριζε στην ευρύτερη περιοχή Πλάνου, ενώ, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, παραθέριζε στο ξενοδοχείο καραντίνας. Για τη Ζάκυνθο το ξενοδοχείο αυτό είναι το «KERI VILLAGE», στο Κερί.

Η Πολωνή εντοπίστηκε ότι είναι θετική στον κορονοϊό ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου κατά την άφιξή της. Το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε την Κυριακή. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε εντολή η οικογένεια της Πολωνής να απομακρυνθεί από τον κατάλυμά της.

Θετικός Ρώσος στην Κρήτη

Ένας ρώσος τουρίστας 55 ετών που παραθέριζε στην Κρήτη βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στο Ηράκλειο μετά από καιρό. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον τόπο και το χρόνο των διακοπών του.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο κρούσμα που καταγράφηκε στο Ηράκλειο ήταν στις αρχές Ιουλίου, όπου μια τουρίστρια από τη Ρουμανία βρέθηκε θετική στο νέο κορονοϊό. Η γυναίκα, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, υπεβλήθη σε τεστ και στη συνέχεια της δόθηκε η οδηγία να παραμείνει στο ξενοδοχείο της για 24 ώρες, μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα. Όταν, όμως, εκείνη έφτασε στο ξενοδοχείο που είχε κάνει κράτηση, έκπληκτη διαπίστωσε ότι ήταν κλειστό.

Όπως αποδείχθηκε, η ξενοδοχειακή μονάδα δεν είχε ανοίξει ακόμη για την τουριστική σεζόν κι έτσι το τουριστικό πρακτορείο έκλεισε άλλο δωμάτιο και την μετέφερε εκεί. Η αλλαγή, όμως, δεν γνωστοποιήθηκε στις αρμόδιες Αρχές, με αποτέλεσμα όταν βγήκαν τα θετικά αποτελέσματα, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πάει στο δηλωθέν ξενοδοχείο και να φύγει άπραγο. Τελικά, κατάφεραν να την εντοπίσουν μετά από 72 ώρες, οπότε της εξήγησαν πως το τεστ είχε βγει θετικό κι έπρεπε να τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο «καραντίνας».

Κρούσμα σε Σαντορίνη και Μύκονο

Η Σαντορίνη μετράει το πρώτο κρούσμα κορονοϊού κατά την καλοκαιρινή-τουριστική περίοδο. Οι πληροφορίες από το όμορφο νησί αναφέρουν ότι πρόκειται για τουρίστα από τη Ρουμανία ο οποίος παραμένει ασυμπτωματικός. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, βρίσκεται σε καραντίνα από τις 17 Ιουλίου.

Κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε και στο νησί της Μυκόνου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του τοπικού Κέντρου Υγείας, Ντίνα Σαμψούνη. Πρόκειται για την πρώτη επανεμφάνιση του ιού στο νησί, μετά τα δύο κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τον Απρίλιο. Ο ασθενής είναι 73χρονος με καταγωγή από την Αλβανία που επισκέφθηκε το νησί για να δει την οικογένειά του. Ο άνδρας νοσηλεύεται στα ειδικά διαμορφωμένα ISO BOX του κέντρου υγείας και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του 73χρονου, ώστε να ελεγχθούν όλα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή. Ο 73χρονος ενημέρωσε λεπτομερώς για τους ανθρώπους που συνάντησε και τα μέρη που επισκέφθηκε.

Κρούσματα σε Λέσβο και Πάρο

Ένας 85χρονος που είχε μεταφερθεί με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, έδωσε θετικά αποτελέσματα στην ύπαρξη του κορονοϊού covid-19. Αρχικά είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Καλλονής στη Λέσβο χωρίς μέτρα προφύλαξης και από εκεί στάλθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Την ίδια ώρα, θετικά ήταν και τα δείγματα που ελήφθησαν και από το γιό του, αλλά και από τον εγγονό του. Ο γιος του 85χρονου είναι ασυμπτωματικός, ο εγγονός του έχει χαμηλό πυρετό εδώ και 10 μέρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οικογένεια είχε φιλοξενήσει συγγενείς από την βόρεια Ελλάδα.

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊου στην Πάρο επιβεβαιώθηκε την προηγουμένη εβδομάδα από το κέντρο Υγείας του νησιού. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στην Πάρο. Μέσα σε μία ώρα από τη διάγνωση ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ, ΕΚΕΠΥ) αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου. Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί (εντός και εκτός Κέντρου Υγείας) που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27392 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.