Μητσοτάκης: Τα capital controls αποτελούν παρελθόν από 1η Σεπτεμβρίου


Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
.
«Ανακοινώνω μία ακόμη προγραμματική δέσμευση μας που γίνεται πριν το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος αποκαθιστούμε πλήρως την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων. Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνέχισε: «Κλείνει ένας κύκλος 4 ετών ανασφάλειας και μετά από 50 μήνες τα capital controls καταργούνται».

Οι κυβερνήσεις Τσίπρα προκάλεσαν κρίση εμπιστοσύνης και εκροή εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις ελληνικές τράπεζες με αποτέλεσμα στις 28 Ιουλίου 2015 το κλείσιμο τραπεζών και η δραματική αναγκαστική επιβολή περιορισμών στης αναλήψεις μετρητών και τη διακίνηση κεφαλαίων, είπε ο πρωθυπουργός.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα μας, όπως αποδεικμνύεται κι από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων και τον δανεισμό από τις αγορές με 2,5 δισ. ευρώ με ιστορικό επιτόκιο χαμηλό, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε επίσημα την σχετική τροπολογία και εξήγησε ότι η πλήρης άρση θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού το νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού, βήμα ανάπτυξης και κοινωνικής ευθύνης που θωρακίζει τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης για το συνολικό πνεύμα που διέπει το νομοσχέδιο. Κανείς εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δεδομένα σε βάρος υπαλλήλων, όπως π.χ. κάμερες, για απόλυση εργαζομένων ή τα στοιχεία της υγείας τους. Θα πρέπει να είναι κωδικοποιημένα. Χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα, είπε ο πρωθυπουργός. Όποιος παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί δυο φορές ενώ όσοι τηρούν τους κανόνες θα απολαμβάνουν εμπιστοσύνης.

Πηγή: skai.gr

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25702 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Στις στιγμές της ιστορίας θα μείνει η κήρυξη της χρεωκοπίας απ το Καστελόριζο τον Απρίλη του 2010 ( δίκην δυστυχώς επτωχυσαμεν του Χ.Τρικούπη τον Δεκέμβρη του 1893) και για το τι κοινωνική και Εθνική μορφή έλαβε η χρεωκοπία, κα θα κυριαρχε ώς χρεωκοπική σπόρροια το capital control του Ιουνίου του 2015
    Τα υπόλοιπα μέτρα απλά θα αναφέρονται σε ειδικές αναλύσεις -βαρετές για τους πολίτες και ούτε στις υποσημειώσεις της ιστορίας-, αλλά σε θα μείνουν για τους ιστοριοδίφες με εναλλακτικές και υποκειμενικές ανούσιες ερμηνείες.
    Τα πρόσωπα που συνδέθηκαν με το φάσμα της χρεωκοπίας του 2010 ακόμα είναι νωρίς να συνδεθούν ιστορικά πρίν την παρέλευση 30 κσι πλέον ετών.
    Σίγουρα τα πρόσωπα αυτά δεν θα τυγχάνων της χροιάς της ιστορίας όπως ο Χ.Τρικούπης που υπήρξε ο σπουδαιότερος πολιτικός του 19ου αιώνα.
    Ο Αντίστοιχος Ιωάννης ζωγράφος του 19ου αιώνα της χρεωκοπίας, ο αντίστοιχος Ανάργυρος Σιμόπουλος, Ο ανιστοιχος Αθανάσιος Ευταξίας, πρόσωπα της χρεωκοπικής αρχής του 20ου αιώνα , ληβαντίστοιχα του Ανδρέα Συγγρού του Αντουάν Βλαστού θα βρεθούν και στην σημερινή συγκυρία για την ιστορία για τις ειδικευμένες αναλύσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.