Περί του νέου Δημάρχου ο λόγος.*


Περί του νέου Δημάρχου ο λόγος.

Ευχόμαστε στον αγαπητό Μπάμπη Καλό,ως όλοι οφείλουμε ανεξαρτήτως αφετηρίας ιδεοπολιτικών πεποιθήσεων,καλή δύναμη και επιτυχία ως Δήμαρχος Λευκαδίων και η θητεία του να χαραχθεί ως η νέα αρχή ανάπτυξης και δημιουργικής πορείας του Δήμου μας που θα τοποθετήσει την Λευκάδα στην κορυφή του χάρτη  των καλυτέρων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας.

 

Γνωρίζοντας τον φίλτατο Μπάμπη από την δίχρονη συνεργασία μας στον Τηλυκράτη είμαι πεπεισμένος ότι,απαλαγμένος απο κομματικές αγκυλώσεις ως ελεύθερος επαγγέλματιας  με την μεθοδικότητα και την εργατικότητα που τον διακρίνει θα είναι ο πλέον κατάλληλος ως Δήμαρχος  για να οδηγήσει τον τόπο στον δρόμο της αποτελμάτωσης και την απαρχή μιας ευημερούς και δημιουργικής πορείας.

 

Είναι κοινώς αποδεκτό και πανθομολογούμενο ότι η αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος είναι το όχημα για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Θα πρέπει λοιπόν να εστιάσουμε την στρατηγική μας οχι στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών αλλά στην  βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας.

Για μας ο τουρισμός δεν πρέπει να είναι νούμερα,τουναντίον θα πρέπει να εκφράσουμε και αναξείξουμε εις όλες τις εκφάνσεις αυτό που μας διακρίνει και χαρακτηρίζει ως Λευκαδίτες,την πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά,την πατροπαράδοτη φιλοξενία,το Λευκαδίτικο χιούμορ μαζί με το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο και μικροκλίμα του τόπου μας έτσι ώστε η όλη προσπάθεια να καταστεί  βιώσιμη και ανθεκτική  παρέχοντας μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες  στους επισκέπτες .

Αγαπητέ Μπάμπη για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας  υπάρχουν οι κατάλληλες  προυποθέσεις,το ενακτήριο λάκτισμα χρειάζεται για να οδηγήσεις την νέα Δημοτική αρχή στην επιτυχία του στόχου αυτού κινούμενος πάνω σε 5 άξονες.

α)Άμμεση απομάκρυνση του καρκινώματος των απορριμμάτων.Εμείς όλοι οι υγειώς σκεπτόμενοι Λευκαδίτες είμαστε στο πλευρό σου να βοηθήσουμε και σε μια ανοιχτή συζήτηση με το Δημοτικό συμβούλιο και όλους τους φορείς  να βροντοφωνάξουμε ότι η κατάσταση με τον σκουπιδότοπο δεν πάει άλλο λειτουργώντας ως μοχλός πίεσης προς την κεντρική διοίκηση για  την άμεση διευθέτηση του.                                                                                                                          β)Βελτίωση του δικτύου ύδρευσης και του βιολογικού .

γ)Βελτίωση του συγκοινωνιακού με δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης π.χ. δίπλα απο το διοικητήριο,δημιουργία κόμβων,δεν χρειάζονται φαραωνικά έργα και οι απλοί κόμβοι  και parking το ίδιο αποτέλεσμα έχουν.

Δρομολόγηση της νέας ζεύξης,κι΄εδώ χωρίς φαραωνικά σχέδια,η εύκολη προσβασιμότητα θα είναι ουσιώδης μετά την αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Άκτιο.

δ)Βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών και επαγγελματιών της Λευκάδας.Είναι υψίστης σημασίας να έχεις τους επαγγελματίες στο πλευρό σου για την αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος.

ε)Προβολή της Λευκάδας προς τα έξω ως ένα σύγχονο αλλά με παραδοσιακές αξίες και χαρακτηριστικά τουριστικό προορισμό.

Αυτά είναι μερικά από τα  πιο ζωτικά θέματα που χρήζουν άμμεσης επίλυσης απο τον νέο Δήμαρχο και γνωρίζοντας σαφώς το ποιόν του ανδρός ευελπιστούμε σε σύντομα αποτελέσματα.

Προεξάρχον  βέβαια το θέμα της απομάκρυνσης των απορριμμάτων που αποτελεί για την σημερινή Λευκάδα ένα καρκίνωμα και μια βραδυφλεγή βόμβα που οσονούπω θα σκάσει δυσφημίζοντας έτι περισσότερο το ήδη υποβαθμιζμένο τουριστικό προιόν,εμάς τους Λευκαδίτες και δη τους επαγγελματίες που επί σειρά ετών πασχίζουμε για ένα καλύτερο αύριο κόντρα σε πολλές αντιξοότητες, γνωστές αγκυλώσεις και κομματικές αντιπαραθέσεις.Μια παραίνεση λοιπόν προς όλους τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής των συνδυασμών να συναινέσουν και να βοηθήσουν ανυπερθέτως στην επίλυση του θέματος απο την νέα δημοτική αρχή.

Καλή αρχή

με εκτίμηση

Βασίλης Κατωπόδης

About Ομάδα Σύνταξης 28505 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.