Μητσοτάκης σε Χαρδαλιά: Πρωτοφανής κρίση, εξαιρετική δουλειά


Ο πρωθυπουργός «ξεναγήθηκε» μέσω τηλεδιάσκεψης στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ και τις εφαρμογές της καταγραφής των κρουσμάτων, αλλά και όσων βρίσκονται σε καραντίνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη σήμερα Σάββατο τα στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας για «την εξαιρετική δουλειά υπό αντίξοες συνθήκες» κατά την “ξενάγησή” του μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή η υποδομή την οποία “χτίζει” η κυβέρνηση, σε μέσα, υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά κυρίως υποδομή σε τεχνογνωσία, «είναι μία υποδομή η οποία θα μας συνοδεύσει και για τα επόμενα χρόνια, διότι θα κληθούμε, αργά ή γρήγορα, να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον».

«Κληθήκαμε να διαχειριστούμε μία πρωτοφανή κρίση υγειονομικού χαρακτήρα. Τη χειριστήκαμε, τη χειριστήκατε με απόλυτη επάρκεια, με μεγάλο επίπεδο σοβαρότητας. Και πρέπει να σας πω ότι ειδικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία της ιχνηλάτησης -το λεγόμενο contact tracing- τον εντοπισμό των υπόπτων περιστατικών, καταφέρατε να κάνετε μία εξαιρετική δουλειά σε αντίξοες συνθήκες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός “ξεναγήθηκε” στις προηγμένες εφαρμογές που χρησιμοποιεί η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση και τον έλεγχο της πανδημίας Covid-19, ενώ από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π., ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε αναλυτικά τη λειτουργία των τεχνολογικών μέσων που έχει στη διάθεσή του ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας για την καταγραφή των κρουσμάτων, τη διασύνδεσή τους με τη διαθεσιμότητα του Συστήματος Υγείας, αλλά και την επίβλεψη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε καραντίνα, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Χαρδαλιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παρουσίασε στον πρωθυπουργό εφαρμογή που απεικονίζει με γεωγραφική ακρίβεια όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανά δήμο και ανά περιφέρεια, και προβάλλει την αναλογία των ασθενών με τη δυναμικότητα των τοπικών νοσοκομείων σε κλίνες ΜΕΘ, ώστε να εντοπίζεται άμεσα οποιαδήποτε ανησυχητική τάση, ενώ παράλληλα ενημερώνει την Πολιτική Προστασία πόσοι ασθενείς αναρρώνουν κατ’ οίκον και πόσοι νοσηλεύονται. Επίσης, παρουσίασε άλλη εφαρμογή στην οποία έχουν καταχωρηθεί όλα τα πρόσωπα που έχουν τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα ή περιορισμό, σε συνδυασμό με τις διευθύνσεις κατοικίας που έχουν δηλώσει. Να σημειωθεί ότι το σύστημα επιτρέπει τη διενέργεια ελέγχων συμμόρφωσης, τόσο με δειγματοληπτικές αυτοψίες όσο και με τηλεφωνικές κλήσεις, ώστε να εντοπίζονται παραβάτες και να επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Όπως ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς, οι εφαρμογές περιέχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε αρμόδια στελέχη, προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Γ.Γ.Π.Π. και «τους αφανείς ήρωες που εργάζονται καθημερινά για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ελευθερία και την ευημερία», όπως είπε, και επισήμανε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχε θέσει ως στόχο την ανάδειξη της Πολιτικής Προστασίας σε πρότυπο αποτελεσματικότητας απέναντι σε κάθε είδος κρίσης, δεδομένου ότι η χώρα διαθέτει το έμψυχο δυναμικό για να το πετύχει.

«Ο κορονοϊός μας ανάγκασε να μπούμε στον επιταχυντή και η Ελλάδα ανταποκρίθηκε», είπε ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας και συγχαίροντας όλα τα στελέχη για τη δουλειά τους.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τραυματικές εμπειρίες από φυσικές καταστροφές οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς συμπολίτες μας» στο παρελθόν, και εκτίμησε ότι «ο κορονοϊός μας ανάγκασε να μπούμε στον επιταχυντή, και πράγματα τα οποία ενδεχομένως να κάναμε σε μήνες να τα κάνουμε σε εβδομάδες και πράγματα τα οποία θα κάναμε σε εβδομάδες να τα κάνουμε σε μέρες ή ώρες».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Πολιτική Προστασία ετοιμάζεται ενόψει του καλοκαιριού για την αντιπυρική περίοδο, αλλά -όπως είπε- «διαπιστώσαμε ότι έχουμε και άλλες απειλές. Υπάρχουν και αόρατοι εχθροί οι οποίοι μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και οι οποίοι απαιτούν ένα άλλο βαθμό προετοιμασίας και ένα άλλο βαθμό ετοιμότητας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός -απευθυνόμενος στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που συνεργάζονται με αυτήν- τόνισε:

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας, δημοκρατίας, ελευθερίας και η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας των πολιτών αποτελεί την πρωταρχική ευθύνη του κράτους. Πάνω σας έχει πέσει ένα πολύ μεγάλο βάρος αυτής της δουλειάς. Έχετε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να σας δίνει, σε όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, μια μεγάλη ικανοποίηση για να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, την εξαιρετική δουλειά που κάνετε. Και πάλι συγχαρητήρια, ευχαριστώ πάρα πολύ για ό,τι έχει γίνει στην Πολιτική Προστασία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ


 • Αντρας των ΜΑΤ με κορονοϊό μέσα από το Σωτηρία: Νόμιζα ότι παθαίνω έμφραγμα
  Ο αστυνομικός μιλά μέσα από το νοσοκομείο στο ethnos.gr περιγράφει την περιπέτειά του και προσπαθεί να καταλάβει πώς του συνέβη

   


 • Πρόεδρος Ρομά σε Πολιτεία: Στηρίξτε μας γιατί με την καραντίνα δεν μπορούμε να κλέψουμε
  Η δήλωσή του που έκανε αίσθηση

   


 • Ο Βαρουφάκης αψήφησε την καραντίνα και πήγε στην… Αίγινα – Τι απαντά ο ίδιος
  Ο διάλογος με τον Λιμενικό που του έκανε τον έλεγχο – Η απάντηση του κόμματος

   


 • Apple και Google θα απαντούν αν ήρθαμε σε επαφή με τον κορονοϊό!
  Οι εφαρμογές αυτές θα αναρτηθούν στο Google Play και στο iTunes App Store αντίστοιχα

   


 • Γουχάν: Ο κορονοϊός ταξιδεύει έως 4 μέτρα – Νο.1 κίνδυνος τα «ποντίκια»
  Ασχημα μαντάτα από την πόλη που «γέννησε» τον κορονοϊό…

   


 • Δεύτερο κύμα αιτήσεων για τα 800€ – Βήμα βήμα με εικόνες τα 10 «κλικ»
  Πάνω από 600.000 αιτήσεις στο πρώτο κύμα που πληρώνεται πριν το Πάσχα. Διορθώσεις από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα

   

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28392 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.