Μήνυμα Δημάρχου Ζηρού κ. Καλαντζή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


 

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας για να θυμίζει τον ξεσηκωμό των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ζήτησαν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου. Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πέρα και πάνω από επετειακούς χαιρετισμούς και εθιμοτυπίες μας προτρέπει  να αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.

Σε μία εποχή όπου η κρίση πλήττει βάναυσα τη χώρα μας υπάρχει συρρίκνωση εισοδημάτων, απώλεια θέσεων εργασίας, αύξηση φόρων κλπ. η ενίσχυση της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, η παροχή ίσων ευκαιριών στην εργασία και την εκπαίδευση, η βελτίωση της θέσης της γυναίκας σε κάθε επίπεδο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής δραστηριότητας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες.

Για τον λόγο αυτό καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η ενίσχυση της θέσης και του ρόλου της γυναίκας αναβαθμίζει συνολικά και το επίπεδο δεικτών της ίδιας της κοινωνίας μας.

About Ομάδα Σύνταξης 27425 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.