Μετεκλογικό μήνυμα Σεβαστής Ρεκατσίνα-Κωνσταντινίδη


Στην πολιτική μου παρουσία και τη μικρή μου σχετικά εμπειρία στην κεντρική πολιτική σκηνή γνώμονάς μου είναι, να προκαλώ σε όσους με ψηφίζουν το συναίσθημα πως, αξίζω αυτή τη στήριξή τους και σε όσους δεν με ψηφίζουν το συναίσθημα του σεβασμού τους στον πολιτικό μου λόγο, την παρουσία, τις προτάσεις, τις αρχές και τις αξίες μου.     Αυτό επεδίωξα να πετύχω και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου,  απέναντι σε μία ανενδοίαστη προσπάθεια πολιτικής μου εξαφάνισης, από τους γνωστούς κύκλους που χρησιμοποιούν τον χώρο μόνο για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους πολιτικών και φιλοδοξιών.

Η ανοχή του κέντρου στην επαναλαμβανόμενη πολιτική συμπεριφορά συγκεκριμένων στελεχών που καταφανώς καταστρατηγούν τις αρχές και αξίες της παράταξης πολλαπλώς έστω και εάν έχουν απολαύσει στο παρελθόν τίτλους και αξιώματα αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την τοπική πολιτική διάσταση του προβλήματος που υφίσταται ο χώρος.

Ο αγώνας για την ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης οφείλουμε όλοι στην ιστορία της να συνεχιστεί μακριά από τυχοδιωκτισμούς και λαϊκίστικες μεταλλάξεις των πολιτικών μας αρχών και του αναγκαίου προγραμματικού μεταρρυθμιστικού λόγου που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Με την πεποίθηση ότι ο βουλευτής που θέλει να δουλέψει, μπορεί να προσφέρει σε όλη τη χώρα και σε όλους τους Έλληνες, αρχίζοντας φυσικά από την περιοχή του, από την ημέρα που ανακοινώθηκε από το «Κίνημα Αλλαγής» η υποψηφιότητά μου, προσπάθησα με κάθε τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σας ώστε να γνωρίσετε τις θέσεις και τις προτάσεις μου για το νομό μας.

Μένοντας μακριά από κάθε είδους «πολιτικής κολεγιάς» αγωνίστηκα έντιμα, κρατώντας ζωντανό το «Κίνημα Αλλαγής» στον Καστό, τον Κάλαμο, το Μεγανήσι και τη Λευκάδα..

Είναι κάτι που φαίνεται από το αποτέλεσμα, αφού στο νομό μας, παρά τα γνωστά – επαναλαμβανόμενα “παιχνίδια” των “χαϊδεμένων” κομματικών μας παραγόντων και την έντονη τεχνητή πόλωση που δημιούργησαν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ,  το Κίνημα Αλλαγής, βρέθηκε στην 3η θέση έχοντας ανοδική πορεία σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2015.

Συγχαίρω τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιο Καββαδά και του εύχομαι καλή επιτυχία. Το πολιτικό ήθος άλλωστε αυτό επιτάσσει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσες και όσους, μέσα από την επιλογή του ψηφοδελτίου μας, εξέφρασαν, με τον σταυρό προτίμησης τους και σ’ εμένα προσωπικά την εμπιστοσύνη τους.

Ιδιαίτερα και από καρδιάς ευχαριστώ, αυτούς που ξεχώρισαν τον πολιτικό χώρο από το άτομο. Αυτούς που πιστεύουν ότι τα άτομα φτιάχνουν τους πολιτικούς χώρους με την παρουσία και τη συμμετοχή τους και δεν απορροφούν οι παρατάξεις τους συμμετέχοντες. Άλλωστε μόνο τέτοιας νοοτροπίας και πεποιθήσεων ανθρώπους θα ήθελα να εκφράζω. Θα ανταποδώσω την τιμή που μου έκαναν με την διαρκή εκτίμηση που θα τρέφω και θα εκδηλώνω προς αυτούς. Και αφού εδώ εκφράζονται προσωπικά συναισθήματα   θα ήθελα να σημειώσω πόσο βοηθά στη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας το μη περιεχόμενο της κάλπης σε κάποια εκλογικά τμήματα.

Τέλος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε μαζί στην καθημερινή διεκδίκηση να χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, της Λευκάδας, της Ελλάδας και όλων μας !   Γιατί αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανένα αποτέλεσμα καμιάς εκλογικής διαδικασίας.

 

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα

Υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22945 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Θα πρέπει σε όρους αμοιγώς κομματικούς να υπάρξει προβληματισμός για την θεσμικότητα.. ως πολιτικό πρόταγμα του κάθε κόμματος. Και εδώ η αναφορά είναι στο κινάλ -ΠΑΣΟΚ , που τελευταία όμως κάπου ακουγόνταν ως ΠΑΣΟΚ- κινάλ , μετά την ημιδιάλυση του κινάλ.
  Η κομματική άποψη να μην συμπεριληφθεί ο Ευαγ. Βενιζέλος στο Επικρατείας πρώτος εκλογόμενος- ήταν μια ιδεολογική επιλογή που ακούμπαγε, στην άποψη της προηγούμενης όσμωσης του Βενιζέλου ως συγκυβέρνηση με την νέα Δημοκρατία Σαμαρά , και άρα κωδικοποίηση του Βενοζέλου στην δεξιά πλευρά του Πασοκ- κινάλ. Που αν φαινόνταν προεκλογικά ότι το πασόκ- κινάλ κλείνει το μάτι και δεξιά αυτό θα ήταν εκλογικά μειωτικό για το κόμμα ( Πασοκ-κινάλ). Ταυτόχρονα βέβαια υπήρχε και το προηγούμενο της ρήξης Παπανδρέου Γ. και Σημίτη ( δεν συμπεριλήφθει στο επικρατείας το 2009) , αλλά τότε ο ΓΑΠ πασόκ πήρε 44%, με την στροφή στο παραδοσιακότερο ΠΑΣΟΚ, που σηματοδοτούσε και η αποπομπή Σημίτη. Αυτά είναι τα δεδομένα της προεκλογικής κομματικής άποψης του πασόκ-κινάλ, μαζί με την στόχευση φανερά να ηττηθεί ο σύριζα, όπως εκφραζόνταν επίσημα.
  Προεκλογικά πάλι η αρχηγός του πασόκ- κινάλ έκανε δήλωση ότι : ” δεν θα αφήσουμε ακυβέρνητη τηνχώρα ”, υποννοώντας ότι αν η Νέα Δημοκρατία δεν είχε αυτοδυναμία θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ- κινάλ να συνδράμει κυβερνητικά ( για να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα ).
  Μα αν ήρθε η 2η δήλωση ( να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα) δεδομένου ΄τι στρατηγικός στόχος της Κας Γεννηματά ήταν η ήττα του σύριζα, τότε υποννούνταν η συνεργασία με την νέα Δημοκρατία που προηγούνταν ως πρόθεση ψήφου. Αλλά τότε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Βενιζέλος , που κωδικοποιούνταν στην δεξιά πλευρά του κινάλ- πασόκ ???
  Εδώ οι κομματικές αντιφάσεις ήταν καταφανείς και οδηγούσαν σε παραπέρα άποψη για την πολιτική στόχευση και αποτέλεσμα αυτής της ασκηθείσης προεκλογικά άποψης απ το ΠΑΣΟΚ- κινάλ.
  Η παραπέρα άποψη έχει να κάμει με την θεσμικότητα.
  Εφ όσον το πασόκ-κινάλ φιλοδοξούσε να μην καταστεί ο σύριζα ο κύριος κεντροαριστερός χώρος ( δεν σας τον χαρίζουμε κύρις Τσίπρα τον κεντροαριστερό χώρο φώναζε η κα Γεννηματά), τότε πώς το ΠΑΣΟΚ κινάλ θεωρούσε την θεσμικότητα χωρίς συνέχεια θεσμική???
  Και η θεσμική συνέχεια επιβάλει και την λειτούργηση των θεσμών επί των ψηφοδελτίων. έτσι έχεις ένα πρών αρχηγό του πασόκ ( Ευάγγελο Βενιζέλο ), ο οποίος διετέλεσε σε ευρωπαικό επίπεδο και αναπληρωτής πρωθυπουργός, όταν το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με την Νέα Δημοκρατία κυβερνητικά,, τότε πώς λές ότι δεν θα αφήσουμε την χώρα ακυβέρνητη ( υπονοώντας συνεργασία με την νέα Δημοκρατία ) ενώ έχεις διώξει τον πρώην συνεργαζόμενο ( Βενιζέλο)με την νέα Δημοκρατία, αρχηγό σου απ το ψηφοδέλτιο επικρατείας?? Και τι θεσμικότητα θέλεις και συνέχεια της θεσμικής σου θέσης στο πολιτικό σύστημα στην κεντροαριστερά – και μάλιστα να εκδιώξεις τον σύριζα απ την κεντροαριστερά)??? Δηλαδή η θεσμικότητα του ΠΑΣΟΚ κινάλ θα επιτευχθεί με την αρχική αντιθεσμική ως συνέχεια πρακτική σου( του παραγκωνισμού του πρώην αρχηγούσου και αναπληρωτή πρωθυπουργό ) που υπονοεί απομάκρυνση απ την πιθανότητα συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία το 2019 , ενώ ταυτόχρονα δηλώνεις ότι , δεν θα αφήσουμε ακυβέρνητρη την χώρα υπονοοώντας συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία.???
  ΠΟλύ μπερδεμένη λογική και συλλογιστική για την επιδίωξη ενίσχυσης της θεσμικής σου θέσης στο πολιτικό σύστημα και δή στον κεντροαριστερό χώρο απ τον οποίο επιδιώκεις να διώξεις τον σύριζα.!!!
  Η θεσμικότητα δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κάθε φορά στόχευσης και των πρακτικών της, αλλά αποτέλεσμα της ιδεολογικής συγκρότησης που μορφοποιεί την πολιτική στόχευση.
  Στο σημερινό πασόκ- κινάλ λείπει η ιδεολογική συγκρότηση για το τι είναι θεσμικότητα στον πολιτειακό συνταγματικό συνεχή και εντελεχή κοινοβουλευτισμό. Και για τούτο οι πρακτικές -ως κομματικές αποφάσεις με τις οποίες θα επιδιωχθεί η πολιτική θεσμικότητα- είναι αντιφατικές.
  Αν η προοπτική που μορφοποιούσε η με έμφαση στην μεσαία τάξη κεντροδεξιά ώς Νέας Δημοκρατία, ήταν κύριο στοιχείο για την αποδυνάμωση της ακροδεξιάς ( αυτό καλά είναι να το επεξεργαστούν καλά όλα τα κομματικά επιτελεία γιατί είναι σπουδαία ιδεολογική καιπολιτική κατάκτηση για την Νέα Δημοκρατία ως πολιτικός χώρος ), τότε πρέπει το πασόκ-κινάλ να καταλάβει ότι η θεσμική του ενίσχυση περνάει μεσα απ τις κεντρομήχανες διαδικασίες και όχι τις κεντροαριστερές τάσεις του παραδοσιακότερου πασόκ. Και να μη ν παρακάμπεται το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το διαρκέστερο μεγάλο μεταπολιτευτικό κόμμα – που υπονοεί βαθύτερα εδρασμένη κοινωνική θεσμικότητα ως τελεσμένη συνέχεια.
  Η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδος τελικά το 2019 αλλά και η κοινωνικότερη ομαλότητα, εγγεγράφηκε απ τους πολίτες στον παραδοσιακό σοβαρό κεντροδεξιό πόλο της μεταπολίτευσης ( αποτελεί το Ελληνικό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα σε όρους Ευρώπης )… και αυτό καλά είναι να τοκαταλάβουν σε βάθος και στην Νέα Δημοκρατία , και αν μπορέσουν να το καταλάβουν και στο πασόκ- κινάλ . Γιατί στον χώρο του ΠΑΣΟΚ-κινάλ τόσο περισσότερο θα βοηθηθούν στην προσπάθεια για ενίσχυση της θεσμοποιησής του στο πολιτειακό μεταπολιτευτικό σύστημα στο οποίο πυλώνες συνταγματικοί είναι τα κόμματα.
  Η ιστορική θεσμική συνέχεια δεν κτάται ή διατηρείται με πολιτικές αποφάσεις έστω, αν αυτές οι αποφάσεις δεν εδράζονται στην ιδεολογική γνώση για το είναι και ως δομείται η θεσμικότητα. Ιδιότητα η θεσμικότητα που εφράζεται στην κοινωνική βάση και αποδοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.