Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η ημερίδα για τη νέα Κ.Α.Π. και το νέο καθεστώς των επιδοτήσεων που οργάνωσε ο Δήμος Ζηρού


Ευρεία συμμετοχή είχε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2015-2020)» καθώς και το νέο καθεστώς των επιδοτήσεων, την οποία οργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ζηρού, την Παρασκευή 13 Μαρτίου στο δημαρχιακό Μέγαρο Φιλιππιάδας.

imeridazirouope2

Ήταν η πρώτη ενημερωτική ημερίδα για το συγκεκριμένο θέμα που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) σε όλη την Ήπειρο και το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα μεγάλο. Μάλιστα το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φιλιππιάδας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του, αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γκάρτζιος, προτίθεται να διοργανώσει και δεύτερη ανάλογη ενημερωτική εκδήλωση στο Θεσπρωτικό το αμέσως επόμενο διάστημα. «Η νέα Κ.Α.Π. δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των κτηνοτρόφων και των νέων αγροτών, κάτι που είναι και στις δικές μας δεσμεύσεις και πρώτιστες προτεραιότητες» τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Γκάρτζιος.

Ομιλητές της ημερίδας την οποία παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ήταν η προϊστάμενη του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία κα Χαριτίνη Παπαθανασίου και ο προϊστάμενος του ΟΠΕΚΕΠΕ Πρέβεζας γεωπόνος κ. Χαράλαμπος Πάνης.

imeridazirouope1

Μετά το τέλος των διαλέξεων έγιναν ερωτήσεις και ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής ενημέρωσης των αγροτών.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες προσωπικά του Δημάρχου κ. Καλαντζή, της διοίκησης και βέβαια του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Ζηρού κατάφερε να εξασφαλίσει προέγκριση για την λειτουργία κέντρου πιστοποίησης δηλώσεων ΟΣΔΕ, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αφορά όλο τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής. 

About Ομάδα Σύνταξης 27424 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.