Μανώλης Θερμός :Αδυνατώ να κατανοήσω τα όσα αναφέρθηκαν για το άτομο μου από κάποια ηλεκτρονικά «μέσα»


Με ανοιχτή επιστολή τους προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, Νίκος Γράψας και Άννα Μίγκου , κατήγγειλαν  τον πρόεδρο της Ένωσης , Μανώλη Θερμό για αντικαταστατική συμπεριφορά αλλά και  τις αυθαίρετες ενέργειές του σε ότι αφορά λειτουργίες της Ένωσης.

Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω επιστολή δεν ήρθε ποτέ στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και για αυτό το λόγω δεν την δημοσιεύσαμε.

Πριν λίγο λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο την απάντηση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλη Θερμού:

Νομίζω ότι με στερεά λογική (όχι αυθαίρετα ή παρορμητικά) αδυνατώ να κατανοήσω τα όσα αναφέρθηκαν για το άτομο μου από κάποια ηλεκτρονικά «μέσα». Όπως αδυνατώ να απαντήσω, πάντα σύμφωνα με τη λογική, σε ευφυολογήματα άνευ πρακτικού τινος λόγου.

Και πέραν τούτου, όταν παρελαύνουν εξωφρενικά τυχάρπαστες ασημαντότητες να καταθέσουν γνώμη, άποψη, προτάσεις θλιβερής ασυναρτησίας για οποιοδήποτε πρόβλημα του κοινού βίου.
Θα μου επιτρέψετε μια διαφορετική, νομίζω ρεαλιστική οπτική:

Όταν πρόκειται για την ένωση ξενοδόχων δεν χρειάζονται ούτε έξωθεν επιβολές ούτε ένδοθεν στρατηγήματα όπως επίσης δεν χρειάζονται εμπρόθετες προσπάθειες να χειραγωγήσουν ψευδείς εντυπώσεις.

Στις χειραγωγήσεις προσθέστε παρακαλώ και τη πλήθουσα αρθογραφία-επιφυλλιδογραφία στα ηλεκτρονικά «μέσα».

Μιλώντας για τα πράγματα με το όνομα τους, εύκολα εξουδετερώνεσαι σαν «ουτοπιστής».

Όμως η ελληνική διαφορά είναι πάντοτε η επιμονή στο πραγματικό. Και το πραγματικό όχι στο πεδίο της συμπεριφοράς, της εξουσίας αλλά μόνο στο πεδίο της ουσίας, του νοήματος.
Δεν ήμουν ποτέ υποτελής.

Σίγουρα η λέξη υποτέλεια έχεις τεράστιο εύρος σημασιών, για αυτό εύκολα υπηρετεί την σκόπιμη εμπαθή φημολογία, την προπαγανδιστική ψευδολογία. Ιδίως όταν είσαι υποτελής σε κάποιο ξένο fund …

Όσον αφορά δε τα μέλη του Δ.Σ που «ανησυχούν» για τις εκλογές της ένωσης απαντώ λέγοντας ότι προσωπικά μου ακούγεται ορθό αυτό που έλεγε ο Σίλλερ ότι «οι ψήφοι πρέπει να ζυγίζονται όχι να μετριούνται». Αλλά δεν έχει καμμία απολύτως σημασία τι πιστεύω εγώ.

Με τιμή,
Μανώλης Θερμός

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

6 Comments

 1. Είμαι μια από τις “… εξωφρενικά τυχάρπαστες ασημαντότητες που καταθέτουν άποψη και γνώμη….!!!!!!!!!!!!” Ζητώ ταπεινά συγνώμη από τον κ. Θερμό που ενοχλήσαμε την Μεγαλειότητά Του !!!!!!Θα τον παρακαλούσα να καταθέσει όμως την άποψη του με επιχειρήματα . Η επιστολή μας ΔΕΝ απευθύνεται στα έργα και τις ημέρες του κ. Θερμού , αλλά στα έργα και τις ημέρες του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων.Η απάντηση για ” ασυναρτησίες” “ψευδείς εντυπώσεις” , “προπαγανδιστική ψευδολογία” είναι λιγη και φτηνή για να εξηγήσει πως κατάφερε επι θητείας του να βάλει λουκέτο στην Ενωση και να πάρει την σφραγίδα “σπίτι του”. Εφ όσον έχει επιχειρήματα και απόψεις μπορει να το κάνει χωρίς να καλύπτεται πίσω από το όποιο “κύρος” ενός “προέδρου¨”. ΤΕΛΟΣ μπορεί ο Σίλλερ να είπε οτι “οι ψήφοι πρέπει να ζυγίζονται οχι να μετριούνται” αλλά μάλλον
  είχε στο μυαλό του άτομα με ειδικό βάρος.

 2. ΠΑΡΑΝΟΜΗ η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
  Κοινοποίηση : Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  Δήμος Λευκάδας
  Επιμελητήριο Λευκάδας
  Τα υπογράφοντα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων με την παρούσα ανοιχτή επιστολή μας προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων , ενημερώνουμε και καταγγέλλουμε τις παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες του προέδρου του Δ.Σ. Θερμού Μανόλη. Συγκεκριμένα με συνεχείς μεθοδεύσεις , αρνείται πεισματικά να λειτουργήσει μέσα στα καθορισμένα από το καταστατικό της Ένωσης πλαίσια και χρησιμοποιεί την σφραγίδα της Ένωσης για προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα.
  Το καταστατικό μας , ορίζει ότι η θητεία του ΔΣ είναι δυο χρόνια. Ο πρόεδρος έχει εξαντλήσει τα 3 χρόνια και συνεχίζει να αρνείται εκλογές στην Ένωση.
  Το καταστατικό ορίζει ότι το Δ.Σ. οφείλει να συνεδριάζει μια φορά τον μήνα σε τακτική βάση. Ο πρόεδρος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΤΕ το Δ.Σ. εδώ και 3 χρόνια. Έγινε μια μοναδική σύγκλιση όταν τον εκλέξαμε ( σχεδόν ομόφωνα ) πρόεδρο και έκτοτε δεν έγινε ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.
  Στις επανειλημμένες φωνές για σύγκλιση Δ.Σ. απαντούσε είτε αόριστα , είτε υποτιμητικά , είτε ότι «κάποιος» θα λείπει την ημερομηνία αυτή που του προτείναμε.
  Για Γενική Συνέλευση ούτε λόγος ……
  Όταν είναι καλοκαίρι « οι συνάδελφοι έχουν δουλειές με τα ξενοδοχεία…!!! » , τον χειμώνα « οι συνάδελφοι είναι στην Αθήνα και αλλού για ξεκούραση…!!!!» , Πάσχα και Χριστούγεννα « οι συνάδελφοι είναι με τις οικογένειές στους ….!!!»
  Εν τω μεταξύ ο ίδιος ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ εκδίδει ανακοινώσεις ( το καταστατικό ορίζει ότι υπογράφει και ο γραμματέας ) , ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ κρατάει τα έσοδα – έξοδα της Ένωσης ( ο ταμίας ζητάει επί ματαίω ενημέρωση…) ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ συμμετέχει σε επιτροπές και όπου αλλού καλείται η Ένωση να εκφράσει άποψη .
  Πριν λίγο καιρό διαβάσαμε ότι συγκαλεί δια του ηλεκτρονικού τύπου Γ.Σ. χωρίς καμία γνώση και γνώμη του ΔΣ και χωρίς καμία προσωπική ή με μήνυμα ή με mail πρόσκληση σε συναδέλφους και χωρίς αναφορά σε θέματα ημερήσιας διάταξης. Φυσικά στην Συνέλευση δεν πήγε σχεδόν κανένας …!
  ΖΗΤΑΜΕ από την Π.Ο.Ξ. να θέσει τέλος στην αυθαιρεσία του προέδρου και να τον υποχρεώσει σε σύγκλιση αρχικά του Δ.Σ. για να μας ενημερώσει για τα 3 χαμένα χρόνια της Ένωσης και εν συνεχεία να προγραμματίσουμε κατάλληλα , ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΖΗΤΑΜΕ από όλους τους φορείς που κοινοποιούμε την παρούσα ( την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , τον ΔΗΜΟ Λευκάδας και το Επιμελητήριο Λευκάδας ) να ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ υπόψη τις προσωπικές απόψεις του , γιατί δεν εκφράζουν την Ένωση και ο ίδιος λειτουργεί εκτός καταστατικού.
  ΖΗΤΑΜΕ από το πρωτοδικείο Λευκάδας να ορίσει προσωρινό συμβούλιο με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ την διενέργεια εκλογών νέου Συμβουλίου ( αν ΔΕΝ υπακούσει στην παρέμβαση της ΠΟΞ).

  Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ , ΔΕΝ ιδρύθηκε για ιδιοτελή συμφέροντα μελών και προέδρων , ιδρύθηκε και λειτούργησε με σκοπό και όραμα την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των ξενοδόχων του νησιού και την χάραξη ( σε συνεργασία με όλους τους άλλους φορείς ) μιας τουριστικής πολιτικής που θα συμβάλλει στην συνεχή βελτίωση του παραγόμενου τουριστικού προϊόντος .

  Λευκάδα 22/12/19 Τα μέλη του Δ.Σ.
  Γράψας Νίκος ξενοδοχείο ΕΝΟΔΙΑ
  Μίγκου Άννα ξενοδοχείο ΓΚΡΑΝ ΝΕΦΕΛΗ

 3. κ. Κουνιάκη καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Εχω στείλει την επιστολή στο fb γιατί ΔΕΝ μπορω να βρώ το μειλ του σαιτ. Εγράψα και ένα σχόλιο στην απάντηση του κ. Θερμού, ελπίζω οταν μπορέσετε να την δημοσιεύσετε. Σας ευχαριστω πολύ Νίκος Γράψας

 4. Είμαι μια από τις “… εξωφρενικά τυχάρπαστες ασημαντότητες που καταθέτουν άποψη και γνώμη….!!!!!!!!!!!!” Ζητώ ταπεινά συγνώμη από τον κ. Θερμό που ενοχλήσαμε την Μεγαλειότητά Του !!!!!!Θα τον παρακαλούσα να καταθέσει όμως την άποψη του με επιχειρήματα . Η επιστολή μας ΔΕΝ απευθύνεται στα έργα και τις ημέρες του κ. Θερμού , αλλά στα έργα και τις ημέρες του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων.Η απάντηση για ” ασυναρτησίες” “ψευδείς εντυπώσεις” , “προπαγανδιστική ψευδολογία” είναι λιγη και φτηνή για να εξηγήσει πως κατάφερε επι θητείας του να βάλει λουκέτο στην Ενωση και να πάρει την σφραγίδα “σπίτι του”. Εφ όσον έχει επιχειρήματα και απόψεις μπορει να το κάνει χωρίς να καλύπτεται πίσω από το όποιο “κύρος” ενός “προέδρου¨”. ΤΕΛΟΣ μπορεί ο Σίλλερ να είπε οτι “οι ψήφοι πρέπει να ζυγίζονται οχι να μετριούνται” αλλά μάλλον
  είχε στο μυαλό του άτομα με ειδικό βάρος.

 5. Μόνο ένας διαταραγμένος γράφει έτσι..τα υπόλοιπα είναι για όλους αυτούς που συνδιαλέγονται με άτομα σαν αυτόν…Η σαπίλα είναι παντού και βαθιά..ντροπή και σε αυτούς που τον έκαναν “μάγκα σε τόσο ευαίσθητη θέση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.