Κώστας Δρακονταειδής: “Εκτιμούμε ότι οι εργασίες του 4ου Δημοτικού θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από την νέα σχολική περίοδο.”


Για την κατάσταση του 4ου δημοτικού σχολείου αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Συγκεκριμένα είπε ότι σε κάθε σοβαρό σχολείο, όταν πάει να γίνει κάποιο έργο πρέπει να αδειάζει. Με αυτό το σοβαρό τρόπο γίνεται ότι γίνεται, ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο εργολάβος του τέταρτου δημοτικού σχολείου, ανέφερε ότι μπορεί να ολοκληρώσει το έργο μέσα σε τρεις μήνες αρκεί το σχολείο να είναι άδειο.

Σε συνεννόηση με τους γονείς και το διευθυντή του σχολείου, “σηκώθηκαν όλοι στα πισινά”,  γιατί το σχολείο θα έπρεπε να μεταφερθεί σε  απογευματινές ώρες, γιατί θα πήγαινε σε κάποιο άλλο.

Τέθηκε ένα ζήτημα από τους γονείς που έχει βάση, ότι η οποία μεταφορά σε απογευματινή βάρδια θα άλλαζε τη ζωή και τον τρόπο λειτουργίας, όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονιών, καθώς και το πρόγραμμά τους.

Είπαμε να υπάρξει μία συνεννόηση με τον εργολάβο, ώστε να μπορεί να εκτελείται το έργο παράλληλα με τα μαθήματα, φυσικά με καθυστερήσεις, γιατί άλλο είναι να βαράς το κομπρεσέρ μετά τη 1:15  για να μπορέσει ο εργολάβος να κάνει τις στατικές εργασίες και άλλο από τις οκτώ το πρωί όπως θα έπρεπε για να τελειώσει πιο γρήγορα.

Εκτός από αυτό υπήρξαν και κάποια άλλα προβλήματα, καθώς τα δείγματα που πάρθηκαν για την στατική μελέτη, όταν από καθαιρέθηκαν οι κολώνες, παρουσιάστηκαν προβλήματα και σε άλλες, έτσι χρειάστηκε να αλλάξει στατική μελέτη και αυτό σήμανε ξανά καθυστερήσεις.

Άλλαξε η στατική μελέτη και έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των στατικών, εδώ περίπου και ενάμιση μήνα και το κτίριο στατικά είναι απολύτως ασφαλές.

Αναμένεται να ξεκινήσει η φάση, των τούβλων, σοβατίσματος, βάψιμο και των υπολοίπων εργασιών. Υπάρχουν και ορισμένα θέματα με τον εργολάβο, λόγω διαφωνίας της υπηρεσίας και των επιβλεπόντων μαζί του, συμπλήρωσε.

Η στόχευσή μας είναι λάθος να μπει ο εργολάβος, διαφορετικά θα κηρυχτεί έκπτωτος, δεν γνωρίζω θα προλάβουμε να μπει πριν ή μετά το Πάσχα, η και κατά τη διάρκεια του Πάσχα, θεωρώντας ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και πριν την επόμενη σχολική περίοδο.

About Ομάδα Σύνταξης 27521 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.