Κωνταντίνος Δρακονταειδής” Πρέπει να υπάρξει παράταση για το οριστικό κλείσιμο του Κτηματολογίου και πολιτική βούληση για το θέμα των όμορων.”


Στην τοποθέτησή του για το θέμα του κτηματολογίου ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής ξεκαθάρισε  κάποια ζητήματα τα οποία κατά τη γνώμη του είναι σοβαρά, καθώς  όπως είπε, η διαδικασία που παρακολουθήσαμε, ήταν μία διαδικασία που προφανώς βοήθησε ορισμένους συναδέλφους να μάθουν μερικά πράγματα για αυτή την ιστορία, ωστόσο δεν είναι μία διαδικασία από την κάναμε για να την κάνουμε, αλλά για να παραχθούν αποτελέσματα.

“Κάνοντας μία αναδρομή, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτό τον τόπο να πάθουμε πολιτική αμνησία, στο ζήτημα του κτηματολογίου στην Ελλάδα είχαμε πολλών ειδών πάρτι, είχαμε πολιτικό πάρτι, οικονομικό και άλλων μορφών.

Είναι απολύτως προφανές ότι όλα τα στοιχεία τα οποία είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, τα πρόστιμα που μας επιβλήθηκαν ως χώρα όλα αυτά τα χρόνια, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και η Λευκάδα και δεν αμφισβητώ την προσπάθεια των συναδέλφων, τοπικών παραγόντων, βουλευτών και αιρετών που διαχρονικά ενδιαφέρθηκαν για το πρόβλημα.”

“Εγώ δεν πρόκειται να αναφέρω βέβαια ποιες ενέργειες έκανα ως δήμαρχος για αυτή την ιστορία, απλά θέλω να θυμίσω ότι για το ζήτημα της επανακαταμέτρησης, με κύρια αιχμή της λύση του προβλήματος, την κινητοποίηση των πολιτών και κυρίως των κατοίκων από Τσουκαλάδες, καθώς από τις άλλες ενότητες δεν υπήρξε έντονη κινητοποίηση, δόθηκε μία λύση και προκηρύχθηκε ένας διαγωνισμός το 2016.

Ήταν μία λύση στην σωστή κατεύθυνση. Φυσικά και υπήρχαν αδυναμίες προσπαθήσαμε να τις αμβλύνουμε με τις συνεχείς επαφές που είχαμε με τους υπουργούς.

Εγώ νομίζω πως από εδώ πρέπει να βγούμε και πιο σοφοί, αλλά με απόφαση, διότι το πρόβλημα φυσικά στην ανάλυση του είναι νομικό και τεχνικό, αλλά η απόφαση από  αυτό το όργανο πρέπει να είναι πολιτική.”

Μάλιστα ο ίδιος ζήτησε από την κάμερα που κατέγραφε τη συνεδρίαση να δείξει τα απέναντι έδρανα στα οποία είχε αποχωρήσει η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, κάνοντας λόγο για το άδικο της διαδικασίας.

“Επειδή θεωρώ ότι το ζήτημα είναι πολιτικό πρέπει να πάμε σε μία πολιτική απόφαση, η μία κατεύθυνση της θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο ως όργανο να ζητάει νομοθετική πρωτοβουλία σε δύο ζητήματα, καθώς εμείς θέλουμε με σαφήνεια να δοθεί παράταση ως προς την καταληκτική ημερομηνία του κτηματολογίου, χωρίς να είμαι οπαδός της απείρου παρατάσεως, την οποία με βάση την εμπειρία μου θα προσδιόριζα το λιγότερο του 2022 και να αφορά όλες τις ενότητες και στους ίδιους χρόνους.

Το δεύτερο αίτημα και το σοβαρότητα αφορά το ζήτημα των όμορων, καθώς η λύση υπάρχει στο ζήτημα, αλλά απαιτείται πολιτική βούληση.

Προτείνω να υιοθετήσουμε ως δεύτερο σημείο ότι το ζήτημα των όμορων μπορεί να δοθεί η δυνατότητα, κατά την διάρκεια της ανάρτησης των ενδεχόμενων ενστάσεων που θα μπορούν να υποβάλλουν αυτοί οι οποίοι δεν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Το δεύτερο σημείο προς τους όμορους είναι η αξιοποίηση όλων των πηγών, όπως για παράδειγμα αν εγώ έχω ένα τίτλο 15 χρόνια, που αποδεικνύει ότι είναι δικό μου.

Ως προς τα δύο αυτά η πολιτική μας απόφαση να είναι νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα της παράτασης το λιγότερο 2 χρόνια για το οριστικό κλείσιμο του κτηματολογίου και για το ζήτημα των όμορων όπως το περιέγραψα.

Υπάρχει ένα θέμα με τα αγνώστου στην συντριπτική πλειοψηφία με ευθύνη του κτηματολογίου, χωρίς να θέλω να πω ότι και οι πολίτες δεν έχουν τις δικές τους ευθύνες.

Αυτά τα χαρακτηρισμένα με ευθύνη του κτηματολογίου ζητάμε να καταμετρηθούν με καινούργια σύμβαση που θα υπογραφεί με το μελετητή, ή μπορεί να είναι συμπληρωματική ας τα βρουν και να λύσουμε και το ζήτημα αυτό.

Επίσης να δοθεί μερικών μηνών παράταση για την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης που αφορά αυτές τις περιοχές και τελευταίο σημείωμα αφορά το ζήτημα των άλλων ενοτήτων, που Εδώ έχουμε μεγάλο ζήτημα, με την δεύτερη σε σοβαρότητα περιοχή να είναι η Απόλπαινα.

Τα άλλα μέρη που ειπώθηκαν έχουν πολύ μικρότερη ζητήματα και πρέπει να να δοθεί η δυνατότητα και να βρεθεί νομοθετικά η φόρμουλα μέσω συμπληρωματικής σύμβασης με νέο μελετητή, για να μπορέσουν να εντοπιστούν και στις υπόλοιπες περιοχές της Λευκάδας για να λυθεί το ζήτημα.

δ

About Ομάδα Σύνταξης 27953 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.