Κώνσταντίνος Δρακονταειδής:” Δουλέψαμε κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες από την μεταπολίτευση για να μην πω τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.”


Στην τοποθέτησή του ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής ανέφερε ότι πράγματι είχαμε ένα ταξίδι, ο καθένας μπορεί να έχει την δική του άποψη για το πόσο καλά πήγε, πόσο καλύτερα θα μπορούσαμε να πάμε, ωστόσο χωρίς διάθεση να κρύψω λόγια, σε αυτή την προσπάθεια ως γενική αρχή αυτό το δημοτικό συμβούλιο είχε  μία μεγάλη συμβολή.

“Δεν είχαν όμως όλοι την ίδια συμβολή και επειδή δεν θέλω να κρύβω λόγια και να λέω την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνομαι,  είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου είχε μεγάλη συμβολή γιατί λειτούργησε ανεξάρτητα με διαφωνίες που υπήρχαν, με κριτήριο το κοινό συμφέρον, καθώς  πολύ σοβαρά ζητήματα τα  διαχειριστήκαμε από κοινού με ομόφωνες αποφάσεις και θέλω το συλλεκτικό κομμάτι της πλειοψηφίας να το ευχαριστήσω γιατί ανεξάρτητα από εύλογες πολιτικές διαφωνίες έδειξαν την καλή τους διάθεση και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Κατά την δική μου άποψη τα αποτέλεσμα από  αυτό το ταξίδι, αν με μία λέξη μπορούσα να τα χαρακτηρίσω θα ήταν θετικά.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να κρίνεις μία περίοδο μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που διανύσαμε, χαρακτηρίζοντάς τραγικές, οι πιο δύσκολες μετά την μεταπολίτευση, για να μην πω μετά το δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα προβλήματα αυτά αφορούν την αυτοδιοίκηση γενικότερα, ωστόσο εμείς είχαμε ορισμένα έκτακτα γεγονότα με κυρίαρχο το σεισμό που άλλαξε σχεδιασμό, σχεδόν τα πάντα και πορευτήκαμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχαμε σχεδιάσει.

Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, άλλωστε δεν επιχειρήθηκε ούτε καν προεκλογικά, ότι σε μία τέτοια περίοδο κρίσης, μπόρεσε να έρθουν πολλά χρήματα στη Λευκάδα ποσό που αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος στο προσωπικό του δήμου είπε ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία ανταποκρίθηκε, φέρνοντας ως παράδειγμα την τεχνική υπηρεσία του δήμου που μαζί με την οικονομική είναι η καρδιά της λειτουργίας ενός Δήμου, που για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, μπόρεσε να διαχειριστεί πόρους, με την έννοια των μελετών,  επιβλέψεων και άλλων διαδικαστικών πραγμάτων που πραγματικά εντυπωσιάστηκα.

Φυσικά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια, υπήρχαν και υπάλληλοι που δεν ανταποκρίθηκαν, όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων, αρκετοί από αυτούς έδωσαν ένα κομμάτι της ψυχής τους, καθώς πολλοί ερχόντουσαν να δουλέψουν και απογεύματα χωρίς να πληρώνονται, ευχαριστώντας τους.

Αυτή η Δημοτική ομάδα έδωσε την ψυχή της, οι ώρες ήταν ατελείωτες που έδιναν την ψυχή τους για το κοινωνικό όφελος, για τα συμφέροντα των δημοτών και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και έναν έναν ξεχωριστά και όλους μαζί.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Δρακονταειδής ανέφερε ότι από τη νέα θέση που επέλεξαν οι πολίτες να είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, θα την συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη, με έναν λόγο προγραμματικής αντιπολίτευσης, λόγο συναινετικό και όπου υπάρχει διαφωνία θα είναι σε συγκεκριμένες αιτιάσεις και που έχει να κάνει με τις αρχές της παράταξής μας και τις όποιες θέσεις έχουμε.

Το ταξίδι αυτό θα το συνεχίσουμε από την καινούργια μας θέση με την ίδια αγάπη σε αυτό που κάνουμε, βέβαια οι συνθήκες είναι διαφορετικές, θεωρώ όμως ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα συμβάλουμε με τον τρόπο μας ο καθένας για να προωθήσουμε τα ζητήματα του δήμου.

Συμπερασματικά θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους σας με διαβαθμίσεις προφανώς και να δώσω και μία υπόσχεση ότι εμείς θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει από το 2005, να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας να γίνει καλύτερος ο τόπος μας.

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.