Κοινή ανακοίνωση συλλόγων Νικιάνας Αλέξανδρου για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων….


Σεβόμενοι  την έκδηλη και εύλογη ανησυχία των εκατοντάδων συγχωριανών και μελών των συλλόγων μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εξελίξεις  στο θέμα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλων) στην περιοχή του Αλεξάνδρου.

Μετά από πρόσκληση του  Δημάρχου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων όλων των συλλόγων Αλεξάνδρου-Νικιάνας  με το Δήμαρχο  Λευκάδας κ. Καλό καθώς και του αρμοδίου αντιδημάρχου  κ. Ζουριδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  διαπιστώσαμε  ότι από τη  μεριά  του δημάρχου δεν υπήρξε μεθόδευση  προκειμένου  το θέμα  να μείνει  κρυφό προς τους κατοίκους  και  τους φορείς  της  τοπικής κοινωνίας .Αυτό συνέβη προφανώς με υπαιτιότητα της τοπικής κοινότητας  Αλεξάνδρου ,χωρίς  κάποια ύποπτη  σκοπιμότητα,  αλλά  λόγο  λάθους  χειρισμού  και παρανόησης  σχετικά  με την προτεινόμενη τοποθεσία.

Η άποψή  μας ότι πρόκειται  περί  ατυχούς και πρόχειρης  αντιμετώπισης  ενός  τόσο σημαντικού ζητήματος  από τους αρμόδιους  εξακολουθεί  να ισχύει (θεωρούμε  απαράδεκτο το γεγονός ότι το τοπικό συμβούλιο και ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος  δεν πήγαν  ποτέ  μαζί  να κάνουν  αυτοψία  στο  χώρο) καθώς και ότι οι δημοτικοί  σύμβουλοι  διαφορετικών  παρατάξεων  το ψήφισαν  χωρίς  να έχουν  την παραμικρή ιδέα  περί  της τοποθεσίας  του και των προβλημάτων που δημιουργεί αυτό.

Για τους λόγους που  έχουμε  επισημάνει  σε προηγούμενη  ανακοίνωση  μας,  θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα  μέσα  έτσι  ώστε να επιτύχουμε  την ακύρωση  της απόφασης  αυτής, άλλωστε τα θέματα που προκύπτουν στην θέση αυτή (ιδιοκτησιακά, πολεοδομικά, περιβαλλοντικά ,αρχαιολογίας, αποστάσεων από χώρους του άρθρου 2 του Π.Δ 463/78,κ.α)κάνουν την ολοκλήρωση του έργου πολύ δύσκολη και σίγουρα χρονοβόρα.  Ευελπιστούμε παράλληλα ότι θα δοθεί  λύση  από το  Δήμαρχο  Λευκάδας  πριν φτάσουμε στο ύστατο  αυτό σημείο, αναγνωρίζοντας  την προσπάθεια  του προς την κατεύθυνση  αυτή.

Τέλος  χαιρετίζουμε  την απόφαση  του τοπικού  συμβουλίου  για ακύρωση  της προηγούμενης  απόφασής  του για  τη  δημιουργία  του καταφυγίου. Απόφαση   που κάνει  λόγο  περί  παρανόησης  του σημείου, κάτι  που  επιβεβαιώνει  τα λεγόμενα  μας ότι η απόφαση  πάρθηκε βιαστικά  δίχως  τη  λεπτομερή  εξέταση  όλων  των παραμέτρων.

Θεωρούμε  αυτονόητο  ότι για κάθε σημαντικό  ζήτημα  για τον τόπο  μας τον πρώτο  και τελευταίο  λόγο  έχουν  οι κάτοικοι  της περιοχής μας. Για οποιαδήποτε  εξέλιξη  θα επανέλθουμε  με νέα  ανακοίνωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΦΗΓΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΝΙΚΙΑΝΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΙΑΝΑΣ ΟΙ ΣΚΑΡΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27555 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Το παίγνιο ήταν με πειραγμένα εξ αρχής ζάρια .
  Το ζητούμενο εξ αρχής ήταν η πρόταση για την τοποθεσία ( εκεί ήταν το πείραγμα των ζαριών) που συνήθως γίνεται απ όσους θέλουν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα.
  Και πάντα έτσι θα γίνεται.
  Γιατί δεν έγινε η αρχική πρόταση με κριτήρια εξυπηρέτησηςβτου εθελοντισμού της ζωοφιλίσς, ή της κατάδειξης ύπαρξης καταφυγίου ώς στοιχείου του πολιτισμού αντιμετώοισης των αδεσπότων στην Νήσο?? Αλλά έγινε με κριτήρια αποκρυψής του του καταφυγίου σε ερημική περιοχή ??
  Γιατί δεν υπήρξε πρόταση να γίνει το καταφύγιο στην άδεια περιοχή μετά τα περιβόλια ώς την Λυγιά , ή στον κάμπο ώς την Απόλπαινα, ή στα Βαρδάνια ??
  Οι ζωόφιλοι απ την άλλη βρήκαν και τον/την ιδιοκτήτη/τρια του σκύλου που πρίν λίγα χρόνια δάγκωσε στην Νικιάνα οδοιπόρο?? Και αν το βρήκαν τι έκαναν?? Ή μήπως στο όνομα της ζωοφιλίας ας δαγκώνεται και κάποιος άνθρωπος εκάστοτε??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.