Κέρκυρα «Μπάλλος»: Βίντεο από ελικόπτερο φανερώνει το μέγεθος της καταστροφής

15 Οκτωβρίου | 21:45 μμ | 2021
Μοιραστείτε το:

Βίντεο από τον προσωπικό λογαριασμό του δημοσιογράφου Φώτη Kαρύδα στα social media, μαρτυρά το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η Κέρκυρα, από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

@fotis_karidasΚΕΡΚΥΡΑ❗️ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ❗️#fyp #fotiskaridas #corfu #helicopter

♬ πρωτότυπος ήχος – Φώτης Καρύδας

Το νησί έχει “κοπεί” στα δύο

Να θυμίσουμε πως από χθες η κυκλοφορία σε πολλά σημεία του νησιού έχει διακοπεί ενώ πάνω από την Κέρκυρα πέταξε super puma για να απεγκλωβίσει πολίτες.

Πηγή: Flash.gr


Ροή Ειδήσεων

Ξ. Βεργίνης σε Σ.Λύγδα: “Είμαστε σε τελικές διαπραγματεύσεις για την δημιουργία θέσεων Parking

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα τέσσερα πάρκινγκ στα οποία αναφέρθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο δήμαρχος Λευκάδος Ξενοφώντας Βεργίνης, ζήτησε με ερώτηση...

Προσπάθεια “φίμωσης” δημοτικού συμβούλου από επιχειρηματικά συμφέροντα κατείγγειλε ο Χαράλαμπος Καλός.

Σε μια καταγγελια προέβη στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής παράταξης "Σύγχρονη Λευκάδα Χαράλαμπος Καλός". Συγκεκριμένα ανέφερε πως δημοτικός σύμβουλος...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Comments 2

  1. Τα μοντελάκια της επικοινωνιακής ανάπτυξης και ευημερίας. says:

    Το βρόχινο ξαφνικό και με ένταση μοντέλο , λόγω και της υπερθέρμανσης του πλανήτη ( που ισχύει ) δεν είναι επαρκές για να δικαιολογήσει τις πλημμύρες. Μπορεί να συμμετέχει το minimum σε μια εξήγηση των πλημμυρών, αλλά δεν μπορεί αυτή η αναφορά στο minimum να γενικεύεται ώς αιτιολογία, και ούτε ώς αφορμή για την επεξήγηση.
    Η αναφορά του αρμόδιου επιστήμα Κου Ζερεφού οτι ( αυτά τα φαινόμενα του καιρού θα μας επισκέπτονται συχνά ) είναι μία αναφορά υπαρκτή και τίποτα παραπέρα.
    Και παλαιότερα 1,5 -2 γεννιές 60 χρόνια οι βιωμένες πραγματικές ζώσες αναφορές , γνωρίζουν αυτές τις βροχές για τα καλά και ώς ισχυρότερα φαινόμενα , ποδοβάγιες χιονιάδες που γινόνταν μποτσόνια πάγου στα κεραμύδια, αστραψές και βροντές και αστροπελέκια… όλα ισχυρότερα και σε μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά πλημμύρες ήταν λιγότερες ώς ελάχιστες, ρέματα υπήρχαν παντού , όχτοι στα χωράφια καθαροί, κατοικίες σε οικισμούς και αστικά τοπία που δεν οικοδομούνταν σε λαγκάδια και χειμάρους, κανάλια για έξοδο των βρόχινων στην θάλασσα αρκετά. Και για τούτο δεν πλημμύριζαν οι κατοικημένες περιοχές και τα παραλιακά .
    Το ζητούμενο των πλημμυρών θα πρέπει να αναζητηθεί παντού στην οικιστική χωρίς ελάχιστη τάξη – καμμία τάξη- εξέλιξη και στις φούσκες της επιδιωκόμενης ατομικής πρώτα ευημερίας , αλλά και κοινωνικού συνολικά υποσχεδιασμού και ωχ αδερφισμού, μαζί με μια σοβαρή και για καλαμπούρια κρατικοκυβερνητική διοικητική λειτουργία και εφαρμοστικότητες δομήσεων χωρίς καμμία προοπτική ατιμετώπισης των φυσικών φαινομένων.
    Τα τελευταία χρόνια , με την ανάπτυξη των μετρήσεων της επιστήμης, όλο και αριθμητικά μεγέθη για τόνους βρόχινο νερό που πέσανε ανά στρέμμα , χιλιοστά βροχής και ύψη χιονιού γίνονται επικοινωιακές καραμέλες.. και η αριθμητοποίηση των φαινομένων παρακάμπτει την ζώσα εμπειρία βροχών πολύ ισχυρότερων σε ένταση και διάρκεια μερόνυχτα που πέφτανε κοντά 40-60 χρόνια πίσω. Και ηλικιακά μήν και δεν τα θυμούνται βιωμένα όσοι είναι μια κάποιας ηλικίας και δεν είναι στην πρώτη ηλικιακή γεννιά του βίου των ?? Αλλά οι εκτάσεις ήταν καθαρές, οι καλλιέργειες έπρεπε να αυτοπροστατεύονται από όχθους και κανάλια , οι λιθιές να φκιάχνωνται, τα λαγκάδια και οι χείμαροι και οι βάλτοι με τα βατράχια και τις καλαμιές και τα λιμνάζοντα να μην οικοπεδοποιούνται, τα ρέματα πρός τις παραλίες να μην κλείνονται ή μπαζώνονται.
    Και σε επίπεδο δημόσιας κρατικής εργολαβικής παρέμβασης, όπου έχει γίνει έργο υπογειοποίησης ρέματος ή λαγκαδιού ή ποταμού, πάντα υπάρχει υποσχεδιασμός περιοριστικός των αναγκαιοτήτων απορροής νερού, με διάφορα υπόγεια κανάλια σωλήνες που εκ των υστέρων αποδικνύουν ότι πάντα ήταν ανεπαρκείς. Κοινώς μπαλώματα για να δημιουργηθούν δρόμοι α=πάνω απ τα λαγκάδια και να μένει εκμεταλεύσιμος και οικοπεδικά χώρος.
    Και στις τουριστικές περιοχές , ασφαλώς και το παραπάνω σύμπτωμα της εκμετάλλευσης της οικοπεδοποίησης ανάκατα με βάση συνολικά τον πολύ περίεργο χρόνια ΓΟΚ και τις παραμέτρους του στο θέμα αυτό, ασφαλώς το πλημμυρικό χάλι θάναι μόνιμο πλέον.
    Οι κάθε λογής ημιυπόγειες αποθήκες οικοδομικά δεν είναι για μαιζονέτες εκ των υστέρων, αλλά για αποθήκες , και η ιδιωτική οικιστική άνεση που επιτυγχάνεται πρόχειρα με αυτό τον τρόπο δεν είναι ούτε ασφαλής ούτε μπορεί να έχει διάρκεια.
    Η χάραξη περιφερειακών δρόμων , δρομίσκων και παρακάμψεων, χωρίς πρώτα την δημιουργία υποδομών μμε επαρκείς υπονόμους για απορροή υδάτων, δεν είναι παρά φούσκες επικοινωνιακές που με την πρώτη βροχή γίνονται ποτάμια. Η εκ των υστέρων έστω πρόχειρη δημιουργία συνολικού αποχετευτικού για το θεαθήναι δικτύου υπονόμων πάντα γίνεται πρόχειρα , και όπως βολεύει με αποτέλεσμα τις ανεπάρκειες σε κάθε φυσικό βρόχινο φαινόμενο. Οικοπεδοποίηση εκτάσεων χωρίς πρώτα την δημιουργία μονίμων υποδομών και χαράξεων δεν μπορεί παρά να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα. Κλείσιμο όχτων για να δημιουργηθούν πεζοδρόμια και να πλατύνουν οι παλαιότεροι μικροί σε πλάτος δρόμοι δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε πλημύρες.
    Και πίσω απ την μόνιμη πλέον χρόνια επικοινωνιακή ειδησιογραφική άποψη , για τις επερχόμενες καταστροφές και τον επικείμενο φόβο και σύνεση που πρέπει να δείξουν οι πολίτες με κάθε σύννεφο βροχής ή χιονιού τον κάθε χειμώνα , κρύβεται και όλη περίεργη κατάσταση που επικρατεί και που δεν θέλει κανένας να φανερωθεί ενώ όλοι την κατανοούν. Κράτος , συλλογικότητες, άτομα.
    Κοινωνικά πλέον απαιτείται τον Χειμώνα πλέον να μην έρχονται βροχές διαφόρου εκάστοτε έντασης , για να μην ενοχλείτε όλο το σύστημα της αναπτυξιακής κρατικόιδιωτικής ανοικοδομήσεως και μετακινησιμότητας ( δρόμοι, δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες και κτιριακές εκμεταλεύσεις ).
    Δεν μένει παρά για να επιτευχθεί αυτό να κυριαρχήσει ο άνθρωπος πάνω στην φύση σύμφωνα με τις καρτεσιανές εκάστοτε ακουσμένες ερμηνείες.
    Και μέχρι να γίνει αυτό ( οι θιασώτες έχουν στα εργαλεία τους και τα τελευταία γεννεαλογικά χρόνια και την ηλεκτρονική που μπορεί να οδηγήσει στο απωθημένο της καθυπόταξης της φύσης ).. καλά είναι να υπάρξει και πρόβλεψη βελτίωσης στο χρόνο μπροστά προοδευτικά των ήδη υπαρχόντων λανθανόντων υποδομών και ιδιωτικών εγκαταστάσεων , ( τα λαγκάδια είναι λαγκάδια και οι πυλωτές πυλωτές και όχι μέρος μαιζονέτας κατοικίας ) και για τον πρόσθετο λόγο ότι και εφ όσον συνήθως και τα δωμάτια των ηλεκτρονικών μηχανημάτων των επιστημονικών και κρατικών οργανισμών ( τα Machine Room ) συνήθως βρίσκονται στα υπόγεια , μήπως και καταστραφούν από τα βρόχινα νερά που πλημυρίζουν και εισέρχονται στα κτίρια ασκήσεως και της ηλεκτρονικής πλέον διαβιωτικής και αναπτυξιακού προγραμματισμού.
    Τους ηλεκτρονικούς οικιακούς υπολογιστές να τους τοποθετούν στα ανώγεια ορόφων των σπιτιών και όχι στο ημιυπόγειο τμήμα της Μαιζονέτας, και οι κρατικές υπηρεσίες τα μεγάλα ηλεκτρονικά συγκροτήματα να τα τοποθετούν σε ορόφους ψηλότερα από ισόγειο ή σε υπόγεια ή ημιυπόγεια. Γιατί μπορεί με τα βρόχινα ξεχειλίζοντα νερά απ τους δρόμους και αλλαχούν να πλημμυρίζουν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα , και τότε πάει χαμένη η προσπάθεια και κυριαρχίας του ανθρώπου στην φύση, και κρατικής λειτουργίας, και ιδιωτικής παραγγελίας φαγητού απ έξω με ντελίβερι μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή .
    Τα περί ισχυρών βροχών των τελευταίων χρόνων που έφεραν πλημμύρες , και περί ισχυρών χιονιάδων που καταστρέψανε τα καλώδια της ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ μέσω των ακλάδευτων χύμα δέντρων, είναι απόψεις αυτομαθητευόμενων όψιμων αλμπάνηδων και σπετσέρηδων, χωρίς ιστορική αναφορά. Που ο κύριος όγκος αυτός των αλμπάνηδων και σπετσέρηδων, δεν ξέρουν ούτε από βροχές ούτε από χιόνια. Και με το κάθε ψιλοβρόχι ή ψιχάλα ή ,μικροχιονάκι αμολάνε φούσκες μεγεθυμένες για κατακλυσμούς και παγετώνες.
    Και δεν είναι τυχαίο ότι και η κρατική ειδησιογραφία πρίν λίγα χρόνια επίσημα εκφωνούσε ότι ” έρχεται παγετώνας με πολικές θερμοκρασίες ” τα λένε και στις μέρες μας.. που ?? στο Μεσογειακό τοπίο!!.

  2. έτσι είναι.. says:

    Και ποιός είπε στους οικιστές αυτής της περιοχής , ονομαστή μάλιστα με αέρα ιστορίας αυτοκρατόρων, να μην δημιουργήσουν συνθήκες τεχνικά ελάχιστης οικοδόμησης , ας γκρεμίζανε και τα όσα παλιά εμπόδιζαν τα βρόχινα νερά, για να μην πλημμυρίζουν??
    Ή υπέγραψαν συμβόλαιο με το θεό ή τις καιρικές συνθήκες ???
    Και σε κάθε άλλη περιοχή που γίνονται τα ίδια.
    Και αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό, φεύγουν και πάνε σε άλλους τόπους μετανάστευση για να ζήσουν καλύτερα. Τόπος συμφερόντων πλέον είναι αντιρεαλιστική έννοια και μη ισχύον περιεχόμενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post