Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής.


Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε σήμερα 17 Μαΐου 2019, στο ηρώο που βρίσκεται στο λιμάνι της Βασιλικής, ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με πρωτοβουλία του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής, των δασκάλων και των μαθητών. Μετά την τέλεση του τρισαγίου από τον σεβάσμιο ιερέα του χωριού μας π. Σπυρίδωνα, έγινε κατάθεση στεφάνων τα οποία φτιάχτηκαν από τους ίδιους τους μαθητές, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι μαθητές του σχολείου μας είπαν δυνατά και περήφανα τον εθνικό μας ύμνο.

Όλα τα παραπάνω σκοπό είχαν να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους, που είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Η Γενοκτονία και ο Ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού (1916 – 1923) αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας μας. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και Μικρασιατών Ελλήνων στα 353.000 θύματα αποτελεί δικαίωση μνήμης και τιμής για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα πένθους και μνήμης.

Τιμή και ευγνωμοσύνη, σεβασμό και δικαίωση στους Έλληνες του Πόντου που αφανίστηκαν.

Αιωνία τους η μνήμη!

About Ομάδα Σύνταξης 28484 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.