Ιερώνυμος: Πώς εξελίσσεται η υγεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου – Γιατί εισήχθη σε ΜΑΦ ]


Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος νοσηλεύεται από το πρωί με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό. Ο Αρχιεπίσκοπος διεγνώσθηκε θετικός στον Covid 19 μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ενώ χθες εμφάνισε συμπτώματα και συγκεκριμένα πυρετό 37,7.

Γιατί μεταφέρθηκε σε ΜΑΦ

Μετά από αυτήν την εξέλιξη αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου αρχικά νοσηλεύτηκε σε απλή κλίνη covid και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για καθαρά προληπτικούς λόγους όπως λένε οι θεράποντες ιατροί του.

Όπως αναφέρει ο Χάρης Κονιδάρης, εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκοπής, στο μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος κάνει έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.Σ

Σε ερώτηση για το πως κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος ο κ. Κονιδάρης ανέφερε: «Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε. Στις πρώτες ταχείες και μοριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είχε βρεθεί αρνητικός. Ομοίως αρνητικός είχε βρεθεί και στις ταχείες και μοριακές εξετάσεις πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό.

Ενδεχομένως να ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα μέσα στο σαββατοκύριακο. Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του. Βεβαίως φορούσαν μάσκες στην Ιερά Σύνοδο».

Σημειώνεται ότι στις 11 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος και όλοι οι μητροπολίτες τέθηκαν σε καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταξύ των Ιεραρχών. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχουν νοσήσει αρκετοί ιεράρχες της Εκκλησίας.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο.

Θετικοί στον κορονοϊό Μητροπολίτες

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε πριν λίγες μέρες και ο μητροπολίτης Κίτρους, Πιερίας και Πλαταμώνα Γεώργιος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και ήδη βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρών.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως και ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος, «αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού» και υποβάλλεται σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Η δε κατάσταση της υγείας του, όπως αναφέρεται, είναι πολύ καλή.

Νεκρός από την πανδημία ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, σε ηλικία 62 ετών

Τη ζωή του έχασε από κορονοϊό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά σε ηλικία 62 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.

Η κατάστασή του όμως επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

Στον Ευαγγελισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμού μεταφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, καθώς νοσεί με κορονοϊό. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας διαγνώστηκε με κορονοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό. Ο  Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. 

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28453 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.