Η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη Δίκη της Χρυσής Αυγής Ευτυχία Τομπατζόγλου στον Prisma 91,6


Την Πέμπτη 18/9 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένη του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν η Ευτυχία Τομπατζόγλου.

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου είναι μάχιμη νομικός , συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσαστη Δίκη της Χρυσής Αυγής.
Στο παρελθόν και η ίδια έχει υποστεί βία και υπήρξε θύμα ταγμάτων εφόδου, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στον κοινωνικό χώρο “Φαβέλα”.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί της για την πορεία της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις τελευταίες ακροαματικές διαδικασίες αλλά και την σημερινή ημερομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου όπου συμπληρώνονται έξι χρόνια από την δολοφονία στο Κερατσίνι του Μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Η κ. Τομπατζόγλου τόνισε” αν και η δίκη διήρκεσε 4.5 χρόνια το τελευταίο χρονικό διάστημα η διαδικασία της δικασίμου προχωρά κανονικά και με αποτελεσματικό τρόπο”.” Είμαστε στην φάση των απολογιών και καταθέσεων των κατηγορουμένων” ”Ο όγκος της δικογραφίας είναι πολύ μεγάλος”. ” Ευελπιστούμε ως πολιτική αγωγή στην καταδίκη και την παραδειγματική τιμωρία της Χ.Α από το δικαστήριο”. Η κ. Τομπατζόγλου μας ενημέρωσε επίσης ότι σήμερα ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Παύλου, η μητέρα του δολοφονημένου καλλιτέχνη Μάγδα Φύσσα δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία για ευνόητους λόγους.

Η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα στάθηκε στο γεγονός της πολιτικής αποδοκιμασίας των πολιτών απέναντι στην χρυσή αυγή στις πρόσφατες εκλογές .

Παράλληλα τόνισε ότι ο ”εκφασισμός της κοινωνίας ” είχε ξεκίνησε και πριν την δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης. Όπως επίσης και ότι αν και βοηθά η εικόνα διάλυσης και το γεγονός ότι με την μη είσοδο στην Βουλή στερούνται ασυλίας συγκεκριμένα άτομα της Χ.Α και έτσι ενισχύεται το δημοκρατικό αίσθημα και βοηθά στην πορεία της δίκης. Η φρασεολογία όμως της Χ.Α παραμένει σε άλλους όμορους πολιτικούς χώρους. Ο Αγώνας επομένως απέναντι στο φασισμό, την βία και την μισαλλοδοξία πρέπει να συνεχιστεί..

” Η Μάγδα Φύσσα και συνολικά η οικογένεια έχουν καταθέσει μεγαλείο ψυχής”.

” Παρόλο το τεράστιο φορτίο συγκίνησης και πόνου που κουβαλά αυτή η γυναίκα που έχασε το παιδί τόσο πρόωρα, ο Παύλος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.., από την πρώτη στιγμή ήταν συνεργάσιμη και παλεύει μέχρι την τελική δικαίωση”.

” Επίσης από την πρώτη στιγμή ήταν στην κατεύθυνση να προχωρήσουν ενιαία όλες οι υποθέσεις μαζί. Επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες- Επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ-‘ Δολοφονία Παύλου Φύσσα”.

” Δεν αρκεί γι’ αυτή μια τιμωρία του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας Ρουπακιά και των άλλων 17 μελών της οργάνωσης που ήταν παρών. Πρέπει να τιμωρηθούν και οι ηθικοί αυτουργοί και να επέλθει συνολική δικαίωση”.

Κλείνοντας η κ. Τομπατζόγλου τόνισε τη θετική πλευρά της πρόσφατης καταδίκης Λαγού- Μίχου και σχολίασε αναλυτικά την απόφαση της δικαιοσύνης.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.