Η Περιφέρεια Ιονίων νήσων για την διαμόρφωση εισόδου της πόλης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας –τμήμα της πλατείας, είσοδος κόμβος.Την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Την ένταξη του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας –τμήμα της πλατείας, είσοδος κόμβος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020»,υπέγραψεη Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

 

Το έργο,προϋπολογισμού  2.670.000ευρώ,αφορά στην αναβάθμιση, διαμόρφωση της εισόδου της παραλίας και τμήματος της πλατείας, της πόλης της Λευκάδας.

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει την είσοδο της πόλης από τη γέφυρα Πόντε μέχρι το ξενοδοχείο IONIAN STAR και μικρό τμήμα της οδού Άγγ. Σικελιανού μέχρι την ξύλινη γέφυρα.

Ειδικότερα περιλαμβάνει πλακοστρώσεις, τοποθέτηση  κιγκλιδωμάτων και φωτιστικών σωμάτων, κατασκευή όδευσης τυφλών, κατασκευή ποδηλατοδρόμου, κατασκευή γυάλινης φωτεινής λωρίδας δαπέδου, διαμόρφωση παρτεριών φυτεύσεων, κατασκευή υπόγειων υποδομών ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση επίστηλων φωτιστικών σωμάτων και καλαθιών απορριμμάτων, κατασκευή θέσεων στάθμευσης οχημάτων και στάσης τουριστικών λεωφορείων, σήμανση με πινακίδες, προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων.

 

«Το σημαντικό αυτό έργο αστικής ανάπλασης στην Λευκάδα θα συμβάλλει στην ποιότητα ζωής, στην ελκυστικότητα της πόλης και στην αειφόρο ανάπτυξη. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο έργο αυτό», δηλώνει η Περιφερειάρχης.

 

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Λευκάδας και ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου η 31/12/2022.

About Ομάδα Σύνταξης 27548 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.