Η EqualSociety στον«Περίπατο κατά των Διακρίσεων 2019»


Ηχηρό παρόν στον «Περίπατο κατά των Διακρίσεων 2019» έδωσε χθες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού η  EqualSociety στο κέντρο της Αθήνας. Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Ελληνικό φόρουμ Μεταναστών κάλεσε τους εκπροσώπους από  τις  ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη χώρα μας να  βαδίσουν  όλοι μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

Κρατώντας πλακάτ  με συνθήματα όπως ΟΧΙ στον ρατσισμό, ΝΑΙ στην ισότητα, εργαζόμενοι και εθελοντές της EqualSociety περπάτησαν με εκατοντάδες άλλους Αθηναίους διαδηλώνοντας κατά του  ρατσισμού και κάθε είδους φυλετικής διάκρισης. Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον από τα ειδησεογραφικάέντυπα και ηλεκτρονικά  μέσα  της χώρας που κάλυψαν  τον Περίπατο και την παρουσία της EqualSociety.

Δυστυχώς, όμως στην Ελλάδα του σήμερα «εξακολουθούμε να γινόμαστε μάρτυρες ρατσιστικών επιθέσεων είτε με αφορμή την φυλετική καταγωγή είτε το σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο ρατσισμός είναι το δηλητήριο της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Αποτελεί ένα ακόμα μέσο περιθωριοποίησηςευάλωτων συμπολιτών μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σπύρος Φρεμεντίτης, και προσέθεσε ότι «στόχος μας πρέπει να είναι όχι μόνο η ευαισθητοποίηση αλλά και η δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που να προστατεύει αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες».

Φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες καθώς και εκπρόσωποι από τις  ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και τον ρατσισμό περπάτησαν από την πλατεία Συντάγματος προς τα Προπύλαια με συνθήματα υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με την απονομή του βραβείου «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – Τζανέτος Αντύπας 2019»  στο GoldenDawnWatch για την προσφορά του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25640 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.