Γιάννης Μανιάτης:  Δε θα ανεχθούμε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις που χτυπούν ότι παραγωγικό έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο


O πρώην υπουργός και καθηγητής Γιάννης Μανιάτης καλεσμένος του Κώστα Καζαντζίδη στον Prisma 91,6 μίλησε για τις πρωτοβουλίες που και ο ίδιος συμμετείχε με τη συγκρότηση της κοινής επιτροπής με τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις πολιτών για τη συγκρότηση μια ενιαίας κεντροαριστεράς. «Έχω τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε την κοινωνία και να πούμε ότι ο χώρος του προοδευτικού κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας, έχει πια μια ενιαία έκφραση» σημείωσε ο κ Μανιάτης και συμπλήρωσε ότι είναι πολύ αισιόδοξος.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση ο κ Μανιάτης ανέφερε: «Η κυβέρνηση αυτή από τη στιγμή που κάθε φορά που κάνει διαπραγμάτευση έρχεται με περισσότερα μέτρα, πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια άλλη κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με διαφορετικό τρόπο και θα αποκτήσει την εμπιστοσύνη της σημερινής βουλής».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε:
• Για δεύτερη φορά ο Πρωθυπουργός δίνει την ίδια κακοπαιγμένη παράσταση του περασμένου Ιουνίου, με δηθεν σκληρή διαπραγματευτική γραμμή που καταλήγει σε παράδοση άνευ όρων. Τα επιπλέον 3 δις μέτρα είναι η αποτυχία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
• Μια κοινωνία παραιτημένη και απογοητευμένη από την ελπίδα, το όραμα, την προοπτική, είναι μια κοινωνία που πολύ εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε ακραίες καταστάσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης Τσίπρα. 
• Ο προοδευτικός χώρος, το μεταρρυθμιστικό κέντρο είναι σημαντικό να αποκτήσει ενιαία έκφραση. Τα πρόσωπα που μετέχουν στην Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου διαθέτουν σημαντική εμπειρία και μπορούν να προσφέρουν πολλά στη σύγκλιση των απόψεων.
• Πολύ σύντομα, στο πλαίσιο της προγραμματικής μας συνδιάσκεψης, θα καταθέσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα με τις δικές μας θέσεις που θα δώσουν πνοή στην οικονομία μας, θα συμπυκνώνει την πρότασή μας για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που δεν θα έχει ανάγκη από δανεικά, και ταυτόχρονα θα προστατεύει τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Ακούστε το απόσπασμα:

About Ομάδα Σύνταξης 28383 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.