Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο χώρο του πρώην ΧΥΤΑ Μεγανησίου.


Δήμος Μεγανησίου
Δελτίο Τύπου
_________________

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο χώρο του πρώην ΧΥΤΑ η οποία κατεσβέστη άμεσα.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 εκδηλώθηκε εκ νέου φωτιά στον ίδιο χώρο όπου και ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ Κατωπόδης Διονύσιος.

Αμέσως κατέφθασε χειριστής μηχανήματος έργου από την πόλη της Λευκάδας όπου και κάλυψε την εστία της φωτιάς με χώμα καταφέρνοντας να την θέσει υπό έλεγχο και στη συνέχεια να την σβήσει.

Στο χώρο βρισκόταν γνωστός ” φωτογράφος ” και χειριστής drone αποθανατίζοντας το γεγονός με απώτερο σκοπό τη δυσφήμιση της δημοτικής αρχής, ισχυριζόμενοι σε δημοσιεύματα περί κάλυψης των απορριμμάτων με χωματουργικά υλικά.

Η κίνηση αυτή έρχεται ” τυχαίως ” λίγες μέρες πριν τη διακήρυξη του  συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών μεταφοράς του εναπομένοντα όγκου απορριμάτων στο χώρο του πρώην ΧΥΤΑ στις 18-11-2019.

Ολα τα γεγονότα έχουν αναφερθεί στις αρχές της Αστυνομίας Λευκάδας όπου και θα ακολουθήσουν τις απαραίτητες ενέργειες.
Προκειμένου να αποκατασταθεί ο χώρος του πρώην ΧΥΤΑ, στη περιοχή θα συγκεντρωθούν πάνω από 4.000 κυβικά χωματουργικών υλικών.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.