Φιλανθρωπική έκθεση χαρακτικής “’Έλληνες χαράκτες”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΚΘΕΣΗ

“ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΡΑΚΤΕΣ”

 

 

Το Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Λευκαδίων σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Χαρακτικής “Κ. Μαλάμος” του Δήμου Ζίτσας διοργανώνουν την φιλανθρωπική έκθεση χαρακτικής “’Έλληνες χαράκτες”,  με έργα είκοσι σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων χαρακτών. Η έκθεση, που είναι αφιερωμένη στην μνήμη του εξαίρετου καλλιτέχνη Γρηγόρη Κότσαρη,  θα γίνει στην αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρος Στάμος” από 3  έως 14 Φεβρουαρίου 2020.

 

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παυλόπουλος στο προλογικό του σημείωμα “ η τέχνη της χάραξης και της εκτύπωσης βοηθάει στη δημοκρατική διάδοση των εικόνων και των μηνυμάτων τους και η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει να επιδείξει πολλαπλές εικαστικές τάσεις, ενώ φέρνει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες κοντά στο κοινό, σε σχέση ελεύθερης και άμεσης (επι)κοινωνίας.

 

Όλα τα έσοδα θα στηρίξουν το παράρτημα Ηπείρου της “Κιβωτού του Κόσμου”. Οι πωλήσεις σε συμβολικές τιμές θα γίνονται με κατάθεση ποσού στο λογαριασμό τραπέζης της “ Κιβωτού”.

 

Συμμετέχουν: Αλεξοπούλου  Ιωάννα, Αννιτσάκης Οδυσσέας, Ανούση-Ηλία Ρένα, Βρακάς  Ιωάννης, Γκαλτέμης Χριστόδουλος, Δεσεκόπουλος  Νίκος, Κάπρου Ελένη, Κεφαλληνός Γιώργος,  Κολιός  Ιωάννης,  Κορομηλά-Γριμάλδη Ράνια, Κότσαρης Μιχάλης,  Κουμαντάκη Δήμητρα, Κώτσιου Ντίνα, Μενδρινού Άννα,  Ξενάκη Μαριάννα, Πετροπούλου -Δημητράκη  Δήμητρα, Ροδοπούλου  Ιωάννα,  Σαϊτη  Χαρά, Σκλαβενίτης Δημήτρης.

 

“Έλληνες χαράκτες”

3-14 Φεβρουαρίου 2020

Αίθουσα τέχνης “Θ. Στάμος”/ πλατεία Μαρκά

Ώρες επισκέψεως: 10.00-13.00 και 18.00-20.00

Εγκαίνια: Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19.00

 

 

 

 

 

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24122 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.