Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας:  “Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης!”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησε εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Μαρκά, μνημείο που συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα όπου κατέθεσαν στεφάνια. Οι συνδικαλιστικοί φορείς, και με την εκδήλωση στη Λευκάδα, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορούν να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα καλύτερα από την κύβερνηση που έχει αφήσει το λαό έκθετο στην πανδημία φτάνοντας να θρηνεί ο λαός δεκάδες νεκρούς καθημερινά.

Αποδείχτηκαν 2 πράγματα:

Τα πιο ασφαλή μέρη σε όλη την Ελλάδα, ήταν οι συγκεντρώσεις των φορέων για το Πολυτεχνείο

Τα πιο επικίνδυνα ήταν τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, οι σύγχρονες εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις, αυτά που προκαλούν το φόβο στις κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους. Το «έξω αι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ» είναι που κάνει τις κυβερνήσεις και τους Αμερικανούς να λυσσάνε!

Tο Εργατικό Κέντρο χαιρετίζει τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα το πρωί στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές, στην Αθήνα, στα Γιάννενα και αλλού. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν!

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης!

Το επόμενο διάστημα οργανώνουμε την πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη! Το απεργιακό μήνυμα να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο!

18-11-20

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

About Ομάδα Σύνταξης 28390 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η αστυνομοκρατία και η απειλή προστίμων, χωρίς ξεκαθαρισμένα νομοθετικά και τ μικροόρια κλινησης μλεσα σε νομό ή σε πόλη, και σε αστικά κέντρα με πολλούς δήμους ώς όρια, βολεύει την κατασταλτική λειτουργία τη κυβέρνησης, γνωρίζει η κυβέρνηση τι επιδιωκει και ώς πολιτική της ηλεκτρονικοποίησης, αφού όμως δεν έκαμε τίποτα σε κυλιόμενα μέτρα μετά τον Ιούλιο για να μην φτάσει το όλο θέμα σε αυτή την κατάσταση.
  Το καλύτερο που έχει να κάμει παραπέρα η κυβέρνηση, ώς συμβατότητα με την ιδεολογική και ιστορική της χροιά, είναι να καλεί στα στυνομικά τμηματα με ραντεβού τους πολίτες ( περάστε για υποθεσίν σας … ), για να μας υποβάλλεται δήλωση- όχι μετανοίας πλέον αλλά που κινηθήκατε αυτές τις μέρες της καραντίνας που η ίδια επέβαλε, αφού ώς μαθητευόμενοι μάγοι άφησαν την χώρα το καλοκαίρι και ώς τον Οκτώβρη χωρίς μέτρα.
  Για τις μαζώξεις στην Θεσσαλνίκη των 1500 ατόμων στο προαύλιο του πανεπιστημίου , κατά ειδησιογραφία και στην πλατεία κεντρικά, δεν ήξερε τότε εκείνο το βράδυ η αστυνομία και το κράτος τίποτα??
  Το καλαμπούρι με τους μαθητευόμενους κρατικούς και κυβερνητικούς μάγους μαζί με βοηθούς- συμβούλους- φακίρηδες, είναι ότι προσπαθεί να περιορίσει τις δυσκολίες. Και πρός τούτο απαγορεύεαι σε πολίτη του Ατικού κέντρου να μετακινηθεί σε απόσταση 10 χιλιομέτρων με το αυτοκίνητο για να επισκεφθεί με την συζθγό του την σε πρόσφατη χηρεία κουνιάδα/ αδελφή που ζεί μόνη της πονεμένη γιατί σε παραγωγική ηλικία έχασε τον συζυγό της και τα τέκνα της εργάζονται στο εξωτερικό και σε άλλη πόλη της χώρας .
  Ή το να πάρει κάποιος ή κάποια μόνος το αυτοκίνητο κι να πάει μια βόλτα πέριξ του αστικού τοπίου 20-30 χιλιόμετρα για να αλλάξει αέρα απ την κλεισούρα απαγορεύεται.
  Γνωρίζει πολύ καλά η παρούσα κυβέρνηση τι προσπαθεί κατασταλτικά να επιβάλει, ώς συμπλήρωμα της οικονομικοκοινωνικής καταστολής και ασυνέχειας ( της επιδοματικότητας) που άσκησε ο Σύριζα για 5 χρόνια με τις αθλιότητες προεκλογικά επιδομάτων και συντάξεων. Η ππαρούσα κυβέρνηση σε συνέχεια της προηγούμενης απλά θέλει να προχωρήσει την καταστολή μέσω της μεγαλύτερης παραγωγής ανεργίας ( όπου ακούγεται για ηλεκρονική εκ του σπιτιού εργασία μισθωτών ουσιαστικά είναι το προστάδιο απολύσεων ή χαμένων θέσεων εργασίας ή μειώσεως των αποδοχών με τελικό στόχο την ανεργία, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός δημόσια , για την μείωση του εργασιακού συνολικά κόστους.
  Οι κύριοι της κυβέρνησης με τα ” δημοκρατικά ” αποδεδειγμένα μέτρα για την προστασία των πολιτών ( τα οποία δεν ήξερε ώς συνέχεια συνεκτική προοδευτικά κλιμακωτά να ακολουθήσει από τον Ιούλιο ώς και τον Οκτώβρη) ουσιαστικά επιζητούν να γίνουν κύριοι των σημασιών χαρακτηρισμού των πολιτών , σύμφωνα με την ηλεκτρονικοποιητική γλώσσα που κάθε επικοινωνία θέλει pasword με γράμματα – σύμβολα- αριθμούς.
  Για την αθρώπινη επικοινωνία να επισκεφθεί κάποιος με την συζθγό του σε άλλο Δήμο της πρωτεύουσας την πενθούσα κουνιάδα / αδελφή της συζύγου δεν μπορεί.
  Και επειδή οι αστυνομικοί βλέπουν όποιους θέλουν, και σταματούν όποιους θέλους, αρκεί να είναι κάποιος σε μια αστική πλατεία με take way για να δει τι γίνεται και τα κολητιλίκια των οργάνων με τους κολλητούς τις γειτονιάς της περιοχής, καλά είναι η κυβέρνηση να εκλαμβάνει τους πολίτες ώς ζώα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.