Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου στη Λευκάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον πρωτογενή τομέα στηρίζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου στη Λευκάδα

Τα σχέδια της Περιφερειακής Αρχής για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα μετέφερε στους παραγωγούς της Λευκάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, κατά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί,στις 23 και 24 Ιουλίου 2020.

Ειδικότερα κατά την επίσκεψή του στην Εγκλουβή, συνοδευόμενος από τους πρόεδρους της ΕγκλουβήςΗλία Κούρτηκαι ΚαρυάςΣπύρο Κατωπόδη,επισήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή δρομολογεί τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής και αρδευτικού δικτύου στην περιοχή που θα λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας που παρατηρείται λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερκατανάλωσης.

Ο κ.Κουρήςενημέρωσε επίσης για τις ενέργειες ανάδειξης των Τοπικών παραδοσιακών Επτανησιακών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με ειδικές πρωτοβουλίες μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

«Βρισκόμαστε συνεχώς κοντά στους παραγωγούς, με τους οποίους συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε τίς δράσεις σε όλα τα επίπεδα.Ο σχεδιασμός εμπεριέχει ενέργειες που θα υλοποιηθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα, με έργα υποδομής, έρευνα και εκπαίδευση, αξιοποιώντας πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα εγκεκριμένα προγράμματα Interregκαι Leader,τις ΚΑΠ για δημόσιες επενδύσεις και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», ανέφερε ο κ.Κουρής.

 

Στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας ΑνδρέαΚτενά, με προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων , και με στελέχη της διοίκησης της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λευκάδας, (τον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Αργυρό, τη Διευθύντρια Κωνσταντίνα Καρύδη, και τα στελέχη Ευγενία Κολυβά, Ιωάννη Ροντογιάννη)υπήρξε ενημέρωση για όλα τα παραπάνω θέματα και τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας και σύμπλευσης για την οριστική επίλυσή τους.

Τέλος, στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό, συζητήθηκαν τα εκτεταμένα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας. Τονίστηκε η αναγκαιότητα καταγραφής όλου του αγροτικού δικτύου από πλευράς δήμου,ώστε να προκύψουν οι προτεραιότητες, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η σύνδεση των επαρχιακών δρόμων με την αγροτική οδοποιία.

«Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συγκροτεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και των δυνατοτήτων γεωργών και παραγωγών. Θα διεκδικήσουμε τους απαραίτητους πόρους από το σημερινό ΕΣΠΑ αλλά και το πακέτο στήριξης της χώρας μας στην ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού»,  επισήμανε ο κ.Κουρής.

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.