Εντυπωσίασαν τα προϊόντα της Ιόνιας Γης στην 6η Εξποτροφ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντυπωσίασαν τα προϊόντα της Ιόνιας Γης στην 6η Εξποτροφ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

Θ.Γαλιατσάτος: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για 5η συνεχή χρονιά συμμετείχε στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας, παρουσιάζοντας τα ποιοτικά προϊόντα της Ιόνιας Γης αλλά και την παράδοση και τον τοπικό πολιτισμό μας. Δίνουμε την ευκαιρία στους παραγωγούς μας να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στην αγορά των τροφίμων και ποτών με τον πιο πρόσφορο και αποδοτικό τρόπο»  

 

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που διοργανώθηκε από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019, για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.

 

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος επισκέφτηκε την Έκθεση, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στους παραγωγούς των νησιών μας, οι οποίοι εντυπωσίασαν με τα ανεκτίμητα προϊόντα της Ιόνιας Γης. Η Ζάκυνθος με τις σταφίδες και το γαλοτύρι της, η Κεφαλονιά με το γευστικότατο μέλι, η Κέρκυρα με τα κορυφαίας ποιότητας τυροκομικά προϊόντα και τα χειροποίητα γλυκά της, η Λευκάδα με θυμαρίσιο μέλι και ελαιόλαδο νέας σοδειάς.

«Η έκθεση αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία  για τους παραγωγούς μας για εξωστρέφεια και επενδυτική δραστηριότητα, προκειμένου να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις εγχώριες και διεθνείς αγορές», τόνισε ο κ.Γαλιατσάτος.

Στην έκθεση παρευρέθησαν επίσης  ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννης Φοντάνας, ο Έπαρχος Ιθάκης Σπύρος Τσιντίλας και ο Διευθυντής Γραφείου του Περιφερειάρχη Γεράσιμος Παναγιωτάτος –Τζάκης.

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεχώρισε η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου τα Επτάνησα είχαν την τιμητική τους. Καλλιτεχνικά συγκροτήματα των νησιών μας (Χορωδία του Συλλόγου των Απανταχού Φαρακλάδων “Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς , Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Κερκυραίων Ηλιούπολης «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»), εντυπωσίασαν  με το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσίασαν, ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας παρουσίασε την Επτανησιακή Κουζίνα προσφέροντας σε όλους τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές.

Στο περίπτερο με τους εκθέτες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων φιλοξενήθηκαν και εκθέτες εκλεκτών προϊόντων από το νησί των Κυθήρων.

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.