Έκθεση φωτογραφίας στην αίθουσα τέχνης “Θεόδωρος Στάμος”


Ξεκινώντας το 2016 από την fine art φωτογράφο και visual artist Alexandra Sarah, το “@ButtermilkWave” είναι ένα εξελισσόμενο έργο – μια έννοια, μια αφηρημένη ιδέα μέσω της οποίας η καλλιτέχνιδα επικεντρώνεται σε βαθιά προσωπικά και μινιμαλιστικά πορτραίτα για να εκφράσει την κατάσταση του ίδιου της του νου.

Ακριβώς όπως το ίδιο το γάλα του βουτύρου (buttermilk), τα πορτραίτα είναι ταυτόχρονα πικρά και γλυκά, με ένα ίχνος οξύτητας και σκότους, παραμένοντας όμως κατευναστικά και σε συνεχή ροή. Αυτή η αισθητική αντικατοπτρίζει την ψυχοσύνθεση της καλλιτέχνιδος· η προσωπική της εμπειρία με την κατάθλιψη έρχεται σε αντίθεση με την αισιόδοξη ματιά της και την πίστη της στον κόσμο, με το βάρος της καρδιάς της να αντικρούει καθημερινά την ζωντάνια του χαρακτήρα της.

Παρόλο που η Alexandra Sarah χρησιμοποιεί λογισμικά επεξεργασίας εικόνας, όπως το Photoshop, ώστε να δημιουργήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την οπτική της αντίληψη, δεν τα χρησιμοποιεί για να αλλοιώσει προσωπικά χαρακτηριστικά ή να σβήσει “ατέλειες” – καθώς δεν πιστεύει πως υπάρχουν. Το ανθρώπινο σώμα είναι ιερό, με κάθε κομμάτι του να έχει μια διαφορετική ιστορία να διηγηθεί· δεν πρέπει να σιγήσει ποτέ.

Με μια καθαρή και μινιμαλιστική προσέγγιση μέσω κυρίως ψυχρών και παστέλ αποχρώσεων, καθιστά τα θέματα της το απόλυτο κέντρο της προσοχής, και αναδεικνύει την πραγματική ομορφιά που βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22945 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.