Διοργάνωση ημερίδας για το πρόγραμμα LEADER Παράταση υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διοργάνωση ημερίδαςγια τοπρόγραμμα LEADER
Παράταση υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα

 

 

Κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Λευκάδας την Πέμπτη 11/06/2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων ΑΑΕ ΟΤΑ (ΑΝΙΟΝ),  ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΑΞΩΝ.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Κουρής Σωτήριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κος Κτενάς Ανδρέας, οΔήμαρχος Λευκάδας κος Καλός Χαράλαμπος, οΑντιδήμαρχος Λευκάδας κος Ζουριδάκης Ευτύχιος, ο ΔιευθύνωνΣύμβουλοςτης ΑΝΙΟΝ κος Παπαβλασόπουλος Θεόδωρος και η κα Κακαρούγκα Ειρήνη συντονίστρια προγραμμάτων ΑΝΙΟΝ.

 

Κατά την ημερίδα συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν διεξοδικά όλες οιδυνατότητες του προγράμματος LEADERπαρουσία δημοτικών συμβούλων, φορέων και ΜΜΕ της Λευκάδας.

 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ημερίδα όπως αυτή μεταδόθηκε από το Studio Lefkatas κάνοντας κλικ εδώ: https://www.facebook.com/studiolefkatas/videos/483838449065208/

 

Ο Δήμος Λευκάδας ενημερώνει επίσης τους ενδιαφερόμενους ότι δόθηκε παράταση υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα Leader έως 15/07/2020 και ώρα 15.00.

 

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, δηλαδή το νησί της Κέρκυρας , τους Παξούς-Αντίπαξους και τα Διαπόντια Νησιά (Μαθράκι, Ερείκουσσα,  Οθωνούς και βραχονησίδες) και την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και ειδικότερα τα νησιά Λευκάδα, Κάλαμο και Καστό.

 

Δικαιούχοι:

 

– υφιστάμενες, είτε υπό ίδρυση επιχειρήσεις. Ειδικά για τις υπό ίδρυση ατομικές επιχειρήσεις, αρκεί η αίτηση στήριξης ενώ για τα Νομικά Πρόσωπα απαιτείται η κατάθεση καταστατικού ή σχεδίου καταστατικού συνημμένο στην αίτηση στήριξης καθώς και απόκτηση ΑΦΜ.

 

– εργαζόμενος σε ΝΠΙΔ εφόσον δεν κωλύεται από διατάξεις του καταστατικού του ΝΠΙΔ ή εργαζόμενος σε ΝΠΔΔ και στο Δημόσιο τομέα, που διαθέτει σχετική άδεια από Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή άλλο αρμόδιο όργανο, για επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Δράσεις που ενισχύονται (Ιδιωτικές Επενδύσεις)

 

  • Μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό ή μη προϊόν
  • Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού
  • Ενίσχυση σε τομείς βιοτεχνίας, χειροτεχνίας
  • Ενίσχυση οικοτεχνίας και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων
  • Ενίσχυση επενδύσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού
  • Οριζόντια και κάθετη αλυσίδα μεταξύ φορέων της τροφικής αλυσίδας
  • Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για ανάπτυξη και εμπορία τουριστικών υπηρεσιών που συνδέονται με τον αγροτουρισμό

 

Ένταση ενίσχυσης

 

Από 45-65% σε εξοφλημένα τιμολόγια, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 

Όλο το πληροφοριακό υλικό της πρόσκλησης, βρίσκεται δημοσιευμένο στο site της Εταιρείας www.anion.org.gr και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο: https://bit.ly/2AOusd5

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2661082037 ή να στείλετε email στο [email protected]  , [email protected] , [email protected]

 

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.