Δήλωση Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη για τις δηλώσεις του προέδρου Επιμελητηρίου.


Την πεποίθηση ότι οι δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση δεν εκφράζουν τους πολίτες της Λευκάδας, αλλά και τους θεσμικούς του νησιού αναφέρει με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης. Μάλιστα ζητάει από το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει στην επόμενη συνεδρίαση του την τοποθέτηση του.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ωστόσο λίγες ώρες αργότερα μετά το ατυχές σχόλιο με δήλωση του απέσυρε το εν λόγω σχόλιο από την ανάρτηση κάνοντας λόγο για ατυχές περιστατικό ζητώντας συγνώμη από τους Ηπειρώτες και Αιτωλοακαρνάνες αν τους στεναχώρησε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Αποστολάκη

Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 16 Μαΐου 2020 έγινα αποδέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών από συμπολίτες μου που εξέφραζαν την αγανάκτησης τους για τη δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην οποία αναφερόταν με απαξιωτικούς, ρατσιστικούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τους «γείτονες της Λευκάδας» (κατά τη φράση που χρησιμοποίησε), στους οποίους αναμφισβήτητα συμπεριέλαβε και τους συνδημότες μου.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Σκιαδαρεσης δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση ούτε τους πολίτες της Λευκάδας αλλά ούτε και τις θεσμικές αρχές του νησιού, και αυτό το επιβεβαιώνω προσωπικά με βάση τη διαχρονική και δημιουργική συνεργασία μας και από τις σχέσεις που έχουμε οικοδομήσει.

Όμως, σε κάθε περίπτωση η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά ενός θεσμικού οργάνου σε δημόσια τοποθέτηση του, φρονώ ότι δε θα πρέπει μείνει στο απυρόβλητο.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει άμεσα ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδος να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του κ. Σκιαδαρέση με τον πλέον εμφαντικό τρόπο και μάλιστα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου σας. Τέλος αναμένω την ευαισθησία του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Προέδρου του, θεωρώντας ότι η έκφραση της συγγνώμης δεν αποτελεί πάντοτε την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τους θεσμικούς φορείς.

Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης
Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.