Διαγωνισμός ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Κατατέθηκαν 116.251 αιτήσεις!


Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τον διαγωνισμό έσπασε όλα τα «κοντέρ». Στις αιτήσεις κυριαρχούν οι φιλόλογοι με 35.007 άτομα και ακολουθούν καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Θεολόγοι

Τις μηχανές στο «φουλ» έβαλε ο ΔΟΑΤΑΠ, προκειμένου να εξετάσει κατά προτεραιότητα τους φακέλους των υποψηφίων, οι οποίοι θέλουν να συμμετάσχουν σε διαδικασίες διορισμών και κυρίως σε αυτούς που αφορούν στους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ετσι μέσα σε δυο εβδομάδες διεκπεραιώθηκαν 750  φάκελοι, προκειμένου οι υποψήφιοι να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, έσπασε όλα τα «κοντέρ», αφού  συνολικά κατατέθηκαν 116.251 αιτήσεις, με τους φιλόλογους να αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα καθώς κατέθεσαν αίτηση 35.007 άτομα. Ακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής (8.778 άτομα), οι καθηγητές Οικονομίας  (7.596), οι θεολόγοι (4.221), οι φυσικοί (5.138) κ.ά.

Οσον αφορά στον ΔΟΑΤΑΠ, η νέα διοίκηση κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να «ξεμπλοκάρει» το σύστημα, καθώς  όπως ανακοίνωσε,από τις 14 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι, προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορέσουν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διορισμών, καλύπτοντας εμπρόθεσμα το σύνολο των υποψηφίων που είχαν καταθέσει αίτηση επίσπευσης, που ήταν και το συντριπτικό ποσοστό των αιτούντων πρόσληψης εκπαιδευτικών Α’θμιας και Β΄θμιας Γενικής Εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει ο ΔΟΑΤΑΠ «οι άνθρωποι του οργανισμού, τα 21 μέλη του νέου Δ.Σ., οι ειδικοί εισηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι εργάστηκαν, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Το νέο Δ.Σ. κλήθηκε να διαχειριστεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα μέσα σε λίγες ημέρες. Κινήθηκε τάχιστα προκειμένου σταδιακά να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και τις πολύμηνες, και σε ορισμένες περιπτώσεις πολυετείς, καθυστερήσεις απόδοσης της αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας. Προτεραιότητά μας, η επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, που οφείλεται αφ’ ενός σε πρακτικά ζητήματα, όπως η υποστελέχωση και η μεγάλη γραφειοκρατία, αφ’ ετέρου στο θεσμικό πλαίσιο που χρήζει άμεσα επικαιροποίησης. Σε κάθε περίπτωση, δέσμευση και στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να επισπευσθεί η εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα. Για έναν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. φιλικό στον πολίτη. Η διαχείριση του μεγάλου όγκου των αιτήσεων για τον ΑΣΕΠ είναι το πρώτο δείγμα γραφής προς αυτήν την κατεύθυνση>..

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28456 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.