Δελτίο Τύπου- Συνάντηση Ρόδης Κράτσα- Τσαγκαροπούλου με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο σύσκεψης με τους νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνάντηση των εκλεγμένων Περιφερειαρχών με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου

 

Με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, η νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε «την υπερκομματική αντιμετώπιση που θα έχει για όλους τους Περιφερειάρχες με δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο για όλες τις Περιφέρειες», ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση «στον αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες και στη στενή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν κρίσιμα έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού των διοικητικών δομών».

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ακόμη στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Περιφέρειες, με πρώτη και πιο σοβαρή τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Προς μεγάλη ικανοποίηση των νεοεκλεγέντων Περιφερειαρχών ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγγειλε την ίδρυση “Συμβουλίου Περιφερειαρχών” που θα θεσμοθετήσει με την εκλογή της η ΝΔ και θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες, υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων που θα αφορούν, είτε θεσμικά ζητήματα, είτε προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες και απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., επεσήμανε ότι « η Κυβέρνηση της ΝΔ θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση του έργου των Περιφερειαρχών, αντιμετωπίζοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης, ενώ όπως ανέφερε «η ΝΔ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της λειτουργίας του κράτους και των σχέσεων με τις Περιφέρειες».

Στην ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, η νεοεκλεγείς, μοναδική στην ελληνική επικράτεια, γυναίκα Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, παρουσίασε στον Πρόεδρο της ΝΔ και στους εκλεγέντες Περιφερειάρχες, τις προκλήσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τις προτεραιότητες των αναπτυξιακών της σχεδίων, τη συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, αλλά και τις σχέσεις με την Κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά όργανα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21647 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.