Χρήστος Γκόκας στον Prisma 91,6: “Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αυτό που μπορεί να σηκώσει το βάρος της πανδημίας.”


Μήνυμα ενότητας και ψυχραιμίας, έστειλε μέσα από τον Prisma 91,6, ο βουλευτής Αρταίων ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας στην δύσκολη περίοδο που περνάμε με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον βουλευτή είναι δικαιολογημένη η ανησυχία  η αγωνία και ο φόβος καμιά φορά των συμπολιτών μας, “όμως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά με ψυχραιμία και με κοινή λογική να προσεγγίζουμε τα γεγονότα, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, να προσαρμοζόμαστε σε αυτά και να τα διαχειριζόμαστε με την ατομική και συλλογική ευθύνη που χρειάζεται.

Είναι λογικό ότι κάποια στιγμή αυτά τα περιστατικά θα έφταναν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, το θέμα είναι να είναι περιορισμένα κι όσο το δυνατόν ανώδυνα στην εξέλιξη τους και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της διαχείρισης τους από την πλευρά του συστήματος υγείας.

Όταν το σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει τον αριθμό των περιστατικών, αυξάνονται και οι πιθανότητες να έχουμε ανώδυνες εξελίξεις.”

Εκτός από το γεγονός ότι είναι αρνητικό να υπάρχει ένα περιστατικό δίπλα μας, υπάρχουν κάποιες αχτίδες φωτός από τα λεγόμενα του κυρίου Τσιόδρα, ο οποίος έκανε λόγο για δύο περιπτώσεις θεραπειών σε Γαλλία και Κίνα που φαίνεται να έχουν κάποια αποτελέσματα, όμως αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί στο σημείο να προεξοφλήσουμε τίποτα, αλλά καταγράφεται ως μία ελπιδοφόρα προσέγγιση, καθώς είναι θετικό το ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία δυναμική εξάπλωσης από τα γνωστά συμπτώματα.

Άρα λοιπόν θα πρέπει να δούμε εμείς και ο καθένας ξεχωριστά τι μπορούμε να κάνουμε. Προφανώς εδώ φαίνεται η αξία του Εθνικού συστήματος υγείας που έχει η χώρα μας, που παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και από την πολυετή κρίση και αποτέλεσμα διαφόρων πολιτικών, που δεν είναι η ώρα τώρα να μπούμε σε αυτή την κουβέντα, σημασία είναι ότι υπάρχει το δημόσιο σύστημα υγείας και είναι αυτό που μπορεί να σηκώσει το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.