Χρηματοδότηση για δημιουργία τρισδιάστατου οδηγού τουριστικής προβολής.


 

ΕΝΤΑΞΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ 297.600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Μετά την υποβολή ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης πρότασης, ακόμη μια μεγάλη εκκρεμότητα στο Δήμο μας τακτοποιείται στη θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Με την υπ’ αρ. 1467/11.2.2019 Απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», η Πράξη «Τρισδιάστατος Τουριστικός Οδηγός Προβολής και Ανάπτυξης της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς του Δήμου Λευκάδας». Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 297.600,00 ευρώ, ποσό που ήδη εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Η πράξη αφορά την δημιουργία και ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας και εφαρμογής Τρισδιάστατου Τουριστικού Οδηγού για την προβολή και ανάδειξη της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς του Δήμου Λευκάδας, ο οποίος θα απεικονίζει με εικονική επίγεια και εναέρια τρισδιάστατη περιήγηση τα ομορφότερα και σημαντικότερα σημεία του Δήμου μας (μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, παραλίες, αξιοθέατα και άλλα σημεία πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού ενδιαφέροντος). Το προτεινόμενο έργο παρέχει στο δυνητικό επισκέπτη την δυνατότητα να γνωρίσει τα σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας απομακρυσμένα και επιτόπια, χρησιμοποιώντας εικονικές περιηγήσεις μέσω 360° βίντεο περιήγησης και εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Επιπλέον θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε διαδραστικά ντοκιμαντέρ, που θα περιλαμβάνουν αφηγήσεις, κείμενα, φωτογραφικό υλικό, βίντεο, μουσική και κάθε διαθέσιμο αρχειακό υλικό σε ψηφιακή μορφή.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο το οποίο με την ανάπτυξη και χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, θα συμβάλει καθοριστικά και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας.

Από τον Δήμο Λευκάδας

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21996 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.