Χαράλαμπος Καλός: “Η τελική διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων του δήμου Λευκάδας στον ΧΥΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε ο δήμος να πετύχει.


Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος καλός διάβασε την εισήγηση αναφορικά με το θέμα της τελικής διάθεσης των αστικών στερεών αποβλήτων του δήμου Λευκάδας στον ΧΥΤΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Αντικείμενο της προτεινόμενης σύμβασης είναι η παροχή του συνόλου των υπηρεσιών που απαιτούνται για την υγειονομική ταφή των 12 χιλιάδων τόνων του δήμου Λευκάδας στον ΧΥΤΑ της 3ης Γ.Ε.Ν. Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Η ανώτατη επιτρεπόμενη ποσότητα των απορριμμάτων που θα διαχειριστεί ο σύνδεσμος για λογαριασμό του δήμου Λευκάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης δεν θα ξεπεράσει τους 12.000 τόνους.

Η δαπάνη Υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων ορίζεται στα 40 ευρώ με ΦΠΑ και θα καταβάλλεται από τον Δήμο Λευκάδας το σύνδεσμο με την έκδοση σχετικού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών, ανά διαστήματα που θα ορίζει ο σύνδεσμος και όχι μεγαλύτερα από 1 μήνα.

Η κατάθεση των αντίστοιχων ποσών θα γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό, ή μέσω τραπεζικής επιταγής στο σύνδεσμο, με τον προϋπολογισμό της σύμβασης να ανέρχεται στο ποσό των 480.000.

Η Ισχύ της προγραμματικής σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και ισχύει για 12 μήνες.

Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε  την έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης και την εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υπογραφή της και για οποιοδήποτε έγγραφο απαιτηθεί.

Ο κύριος Καλός ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση, είναι μία σειρά από αποφάσεις που θα κληθεί το σώμα να αποφασίσει, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε να πούμε ότι υπάρχει αποκλεισμένος ο οδικός χάρτης μέχρι την κατασκευή του εργοστασίου.

Είναι γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα έγιναν από την μεριά της διοίκησης της Δημοτικής Αρχής, μιας σειράς συντονισμένων ενεργειών και επαφών, τις περισσότερες τις είχαμε δημοσιοποιήσει προφανώς υπήρχαν και άλλες συναντήσεις και θεωρώ ότι η απόφαση αυτή που καλούμαστε σήμερα να πάρουμε είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε ο Δήμος Λευκάδας να πετύχει.

Επίσης δεν έχει υπάρξει προηγούμενο να μεταφερθούν 12.000 τόνους σε ένα μόνο χώρο και εμένα ποσό το οποίο απέχει παρασάγγας από οποιοδήποτε άλλη δυνατή διαχείριση που θα μπορούσε ο οδηγός να έχει πετύχει.

About Ομάδα Σύνταξης 27940 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.