Χαράλαμπος Καλός: “Έγινε διερεύνηση ακόμα και μεταφοράς των απορριμμάτων στο εξωτερικό.”


Στο ερώτημά του Κωνσταντίνου Γληγόρη για το ποιες προτάσεις είχαν συζητηθεί από την δημοτική αρχή πριν την λύση μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, ο Χαράλαμπος Καλός ανέφερε ότι στο τραπέζι εξετάστηκαν όλες οι λύσεις, έγινε διερεύνηση ακόμα και της μεταφοράς τους στο εξωτερικό.

Επίσης έγινε διερεύνηση της πιο προσφιλούς σε όλους μας λύσης  των Ιωαννίνων και αυτό γιατί ήταν η πιο γνωστή και γιατί λειτουργούσε το τελευταίο διάστημα, όπως επίσης και της λύσης της Κοζάνης.

Όπως ανέφερε οποιαδήποτε άλλη λύση εκτός από αυτήν την οποία βρέθηκε θα είχε τουλάχιστον διπλάσιο κόστος για τους δημότες της Λευκάδας.

Συγκεκριμένα για το εργοστάσιο των Ιωαννίνων, δεν ήταν μόνο το λεγόμενο το να μπουν στο εργοστάσιο και να επεξεργαστούν, αλλά ένα επιπρόσθετο κόστος 10,5 ευρώ για το σκίσιμο των διαμαντιών.

Μάλιστα είχαν έρθει τρεις εταιρείες για να κάνουν ανάλυση των δεματιών και οι τρεις έδωσαν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα ότι το 65% αυτών, θα έπρεπε να οδηγηθεί για ταφή, άρα θα έπρεπε να υπολογίσουμε ότι το ποσό που δεν γνωρίζουμε πόσο θα ήταν μέσω αυτής της διαδικασίας, αλλά και τα δύο μεταφορικά με όποιο τρόπο επιλέξετε εσείς να τα πάμε τα δωμάτια στα Γιάννενα και να επιστρέψουμε το υπόλειμμα του 65% να δείτε ότι ξεπερνάμε και όλα αυτά χωρίς ΦΠΑ τα 120 ευρώ.

Όσον αφορά την Κοζάνη, που κάποια στιγμή με έναν όχι πολύ δόκιμο τρόπο είχε βγει προς τα έξω, γιατί υπήρχαν στα διάφορα ζητήματα πάρα πολύ λεπτές ισορροπίες, εκεί κάνοντας χρήση μιας διάταξης την οποία βρήκε ο Δήμος Λευκάδας, που για κάποιο χρονικό διάστημα το εργοστάσιο της Κοζάνης επιδοτούνταν με ένα ποσοστό το οποίο ήταν ανά έτος μειωμένο της λειτουργίας του εργοστασίου, υπήρχε ένα κενό 15 χιλιάδων τόνων όταν το εντοπίσαμε, μιλήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα μπορούσαμε να το κάνουμε χρήση, με το κόστος του εργοστασίου να είναι 84 Ευρώ, με το 50% του κόστους να επιδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων για το 2019-2020, ρίχνοντας  το κόστος στα 42 ευρώ και ένα κόστος των 37 ευρώ για τη μεταφορά των δεματίων, αν βάλουμε και το ΦΠΑ πλησιάζουμε αν δεν ξεπερνάμε τα 100 ευρώ.

Όπως καταλαβαίνετε παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες αν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ αυτών των νούμερων των οποίων σας ανέφερα.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.