“Χαράλαμπος Καλός για Κτηματολόγιο: “Δεν μας εκφράζουν πρακτικές επαναστατικής γυμναστικής.” Ενημέρωση από Νίκο Τυπάλδο


Αναλυτική ενημέρωση για το κτηματολόγιο με την παρουσία τόσο του βουλευτή Λευκάδας, αλλά και του μελετητή πραγματοποιήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Στην εισαγωγή του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Kαλός τόνισε ότι τόσο το προεδρείο όσο και ο ίδιος προσωπικά, ήταν συνεπείς σε αυτό που υποσχέθηκαν την προηγούμενη φορά, το θέμα να έρθει συντεταγμένα και οργανωμένα, γιατί εμάς δεν μας εκφράζουν τακτικές και πρακτικές επαναστατικής γυμναστικής και συζητήσεων μόνο για δημιουργία εντυπώσεων, αλλά μας  ενδιαφέρει η ουσία.

Μάλιστα για αυτό το λόγο ευχαρίστησε τόσο τον βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, όσο και το μελετητή από την κτηματολόγιο ΑΕ, γιατί μας ενδιαφέρει να αναπτυχθεί το ζήτημα στο σύνολο του και παρόλο που ο Δήμος έχει μία πολύ μικρή συμμετοχή στο κτηματολόγιο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

“Όλα τα υπόλοιπα περί υπέρμετρης αλαζονείας του διαβάσαμε σε μία ανακοίνωση, την επιστρέφω στους συντάκτες της, καθώς εμείς εδώ είμαστε για να προτείνουμε λύσεις και όχι για να δημιουργούμε εντυπώσεις.”

Την εισήγηση του θέματος ανέπτυξε ο εντεταλμένος σύμβουλος Νίκος Τυπάλδος, ο οποίος σε συνέχεια όσων είπε ο δήμαρχος Λευκάδας, υπογράμμισε  ότι μία από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι τα θέματα κτηματολογίου, είτε αφορούν τη δημοτική περιουσία, είτε τους δημότες, είτε τα θέματα υπό ένταξη του κτηματολογίου, που είναι μέρος της κεντρικής και Νότιας Λευκάδας.

“Ακόμα περισσότερο μας έχει απασχολήσει και το θέμα των Τσουκαλάδων, για την επίτευξη ωστόσο του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και την σωστή ενημέρωση, αλλά και την δρομολόγηση των καλύτερων πρακτικών και τεκμηριωμένων κινήσεων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η συνεργασία και ενημέρωση.

Πρέπει να υπάρχει μία ενημέρωση είτε προφορική ή έγγραφη , ώστε κάποιες μέρες νωρίτερα να είναι ενημερωμένος ο δήμαρχος Λευκάδας. Τέτοια ενημέρωση δεν υπήρχε και επειδή αφορά την περιοχή τη δική μου και φίλους μου, θέλω να θεωρήσω βιαστική και επιπόλαιη την ανακοίνωση καθώς και άδικη.

Στο τεχνικό κομμάτι, το καλοκαίρι ξεκίνησε μία διαδικασία στα πλαίσια του επαναπροσδιορισμού, επανακαταμέτρησης των γεωτεμαχίων, αγροτεμαχίων, μη άρτιων και άρτιων όλης της περιοχής.

Ο κόσμος αυτό το δέχτηκε με πολύ μεγάλη ανακούφιση, ελπίδα και προσδοκία μεγάλη.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν κάποια προβλήματα, τα οποία γνωρίζω, ήμουν ο ίδιος αποδέκτης πολλών τέτοιων προβλημάτων και τα αναφέρω.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που ανέκυψε ήταν η απαραίτητη υπογραφή των όμορων.

Αυτό ήταν γνωστό στους μηχανικούς που έκαναν τις μετρήσεις, οι οποίοι συνέχισε να μετράνε χωρίς στη συνέχεια να ζητούν τις υπογραφές.

Το ίδιο το Κτηματολόγιο στη συνέχεια, δικαιολογούσε την απουσία των υπογραφών των όμορων, καθώς την τελευταία στιγμή άλλαζε τις ημερομηνίες της επανακαταμέτρησης.

Ένα άλλο σημαντικό είναι ότι πολλοί από τους όμορους είτε είναι στο εξωτερικό, είτε είναι άγνωστοι.

Ένα άλλο θέμα το οποίο ανέκυψε στην πορεία και έγινε γνωστό αρχές Δεκεμβρίου, σε μία σύσκεψη τόσο με τον πρόεδρο, την επιτροπή και τον δήμαρχο είναι ότι για κάτι επιπλέον ΚΑΕΚ, από ότι έχω μάθει και από τον βουλευτή θα μετρηθούν και αυτά και εκείνο το οποίο σε συνεργασία με τον δήμαρχο και την τεχνική ομάδα εισηγούμαστε από το κτηματολόγιο είναι να κάνει δέκτες τις μετρήσεις χωρίς την υπογραφή των όμορων και οποιεσδήποτε αντιρρήσεις να προβληθούν στην Α ή Β ανάρτηση.

Επίσης στο καθεστώς του επαναπροσδιορισμού να συμπεριληφθούν τα αγνώστου που είναι μέσα στον οικισμό κάτι που δεν έχει συμβεί.

Αυτό το οποίο είχε υποτιμηθεί στις προηγούμενες συζητήσεις με το κτηματολόγιο, δεδομένου ότι ο άγνωστος πλέον πάει στο Δημόσιο, δημόσιο μέσα στη Λευκάδα δεν υπάρχει, άρα πολύ περισσότερο μέσα στον οικισμό του Τσουκαλαδων, σε σπίτια σε οικόπεδα εντός οικισμού.

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.