Αντιδράσεις από τους Αλιείς για τους χώρους ελλιμενισμού των σκαφών τους – πρόβλημα το βύθισμα των σκαφών στο καταφύγιο αναφέρει ο πρόεδρος των αλιέων, υπάρχουν σημεία που υφίσταται βάθη απαντά ο Λιμενάρχης


Στην επικαιρότητα επανέρχεται το θέμα των αλιευτικών σκαφών των επαγγελματιών, καθώς πρέπει να απομακρυνθούν από τον χώρο που δένουν μπροστά από τα δικαστήρια και ο χώρος που θα ελλιμενίζονται θα πρέπει να είναι στο αλιευτικό καταφύγιο.

Ο πρόεδρος των αλιέων Γιώργος Κατσικοβόρδος σε παρέμβασή του στον Prisma 91,6 σχολίασε ότι το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι το βύθισμα των σκαφών τους είναι πολύ μεγάλο περίπου 1,20 μ ενώ ο χώρος που υποδεικνύεται έχει 80-90 εκ βάθος. Παράλληλα σημείωσε, ο χώρος δεν είναι αρκετός

Ο λιμενάρχης κ Παύλος Τιφτικίδης ανέφερε ωστόσο ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις του λιμενικού «με λίγη θέληση από όλες τις πλευρές θα βρεθεί λύση».  Σημείωσε παράλληλα ότι για το χώρο στο τρίγωνο που ελλιμενίζονται τα σκάφη, «έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ αποφάσεις  εδώ και χρόνια με συμβάσεις μεταξύ δημοσίου, Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του εκμισθωτή που ρητά αναφέρεται ότι ο χώρος πρέπει να είναι καθαρός για σκάφη εκτάκτων καταστάσεων, σκάφη του λιμενικού, πυροσβεστικά, οτιδήποτε πέρα των εμπορικών σκαφών. Κάποια στιγμή έπρεπε να υλοποιηθεί η απόφαση, από το καλοκαίρι πέρυσι υπάρχει απόφαση του ΔΛΤ για να τηρηθεί η σύμβαση. Το Φεβρουάριο στείλαμε χαρτί στους ψαράδες  τους ενημερώσαμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί, τον Ιούνιο επιμείναμε, στείλαμε πάλι ενημέρωση, και τον Ιούλιο… Αυτή η δουλειά με τα χαρτιά πρέπει να σταματήσει , κάνουμε τους καλούς μέχρι όμως ένα σημείο….»

Σε σχέση με το βάθος και πάλι σημείωσε «υπάρχουν σημεία όπου υφίσταται βάθη για να ταχτοποιηθούν τα αλιευτικά!» ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του λιμενικού να κάνει την χωροθέτηση και τακτοποίηση των σκαφών εντός του χώρου.

About Ομάδα Σύνταξης 26759 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.