Ανδρέας Κτενάς: “Η πλωτή γέφυρα είναι συνέχεια του δρόμου.-Ενδεχομένως μεγάλο το πλήγμα αν αποκλειστεί η είσοδος για εργασία.”


Για την κοινή αγωνία στο θέμα αντιμετώπισης του κορονοϊού, άσχετα με τις διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις αναφέρθηκε στην σημερινή τοποθέτηση του ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς στο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης.

“Όλοι θέλουμε το καλύτερο, για τον πολίτη και την υγεία του και μπορεί να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις,  ο στόχος όμως είναι ο ίδιος.”

Αναφερόμενος στο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Λευκάδα, είπε ότι αντιμετωπίστηκε άμεσα και πλέον βρίσκεται στο νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο. “Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο κατά γράμμα, ενώ η αντιπεριφέρεια είχε στενή συνεργασία τόσο με τον Διοικητή του νοσοκομείου, όσο και τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας.”

Αναφορικά με το νοσοκομείο είπε πως  είναι γνωστό ότι εγκαινιάστηκε Μάιο μήνα προεκλογικά και αυτό έγινε δίχως να είναι επαρκώς στελεχωμένο σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και αυτό είναι μία πραγματικότητα όπως και προφανείς οι λόγοι που έγινε τότε.

“Όσα ακούστηκαν για τη μονάδα εντατικής θεραπείας, στην Λευκάδα ισχύει το ότι υπάρχει η κλινική αλλά χωρίς γιατρούς, επομένως δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Κρίθηκε σκόπιμο να ενισχυθεί το νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο, καθώς όποιος Λευκαδίτης και αν νοσήσει, κάτι που απευχόμαστε, θα πάει στο Ρίο.

Αναφορικά με την στελέχωση του νοσοκομείου, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την Περιφερειακή αρχή.”

Σχετικά με τη γέφυρα της Λευκάδας,  είπε πως η κοινή υπουργική απόφαση είναι σαφής και δεν αφορά την γέφυρα της Λευκάδας. “Για τα υπόλοιπα νησιά γίνεται για δύο λόγους, για να μην υπάρχει συνωστισμός στα πλοία, αλλά να μην τύχει κάποιο κρούσμα σε κάποιο νησί και η νοσηλεία είναι αδύνατη.

Με αυτή την ΚΥΑ, αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις προς τα νησιά, από τουρίστες και εκδρομείς, όσοι δηλαδή δεν έχουν σχέση με το νησί.

Η πλωτή γέφυρα υπάγεται κοινή υπουργική απόφαση, που ακολούθησε για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια.

Εμείς ως Περιφερειακή αρχή θεωρώ ότι κάναμε τις πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις για το θέμα της γέφυρας στα υπουργεία και συνεχίζουμε να προσπαθούμε προς αυτή την κατεύθυνση για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν τους λευκαδίτες.

Πολλοί  όμως δεν γνωρίζουν η πλωτή γέφυρα θεωρείται συνέχεια του γνωστού δρόμου και αυτό δεν έγινε σήμερα. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται αυστηρότατοι έλεγχοι τόσο από το λιμενικό, την αστυνομία και δευτερευόντως στην Δημοτική Αστυνομία, ενώ όσοι εισέρχονται στο νησί είναι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να αποκλειστούν, δεν γνωρίζω αν πρέπει να αποκλειστεί η εργασία, καθώς το πλήγμα ενδεχομένως θα είναι μεγάλο για την οικονομία, βέβαια προέχει η υγεία μας. Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση.

Κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι αποφάσεις εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και εμείς ως Περιφερειακή αρχή προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για στα νησιά μας.

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.