Χρήστος Βεργίνης στον Prisma 91,6: “Ο ρόλος μας είναι να παλεύουμε και να εκπροσωπούμε για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Την ανακοίνωση των τριών συναδέλφων που διαφώνησαν ας την κρίνουν οι εργαζόμενοι..”


Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του συλλόγου εργαζομένων  νοσοκομείου Λευκάδας, για αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης και την απάντηση του διοικητή για φανταστικούς προπηλακισμούς , ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Βεργίνης μίλησε στον Prisma 91,6.

Έκανε λόγο για μια επώνυμη καταγγελία, την οποία δημοσίευσε ο σύλλογος εργαζομένων, της γιατρού κυρίας Αυδίκου, η οποία είναι διευθύντρια στη μονάδα τεχνητού νεφρού, που εδώ και πάρα πολύ καιρό  προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του νοσοκομείου ώστε να μεταφέρει τα προβλήματα του τμήματος της.

Αντί αυτού η πόρτα του γραφείου της διοίκησης είναι κλειστή, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες άλλων συναδέλφων που αντιμετωπίζουν παρόμοια συμπεριφορά.

Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε ψυχολογική ανάλυση μιας συμπεριφοράς του διοικητή, αλλά και συνδικαλιστική πολιτική ανάλυση, γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Η διευθύντρια της μονάδας τεχνητού νεφρού, έχει ενοχλήσει τη διοίκηση με πολλές διεκδικητικές παρεμβάσεις, για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα του τμήματος της.

Από το 2015, αλλά και πιο πίσω, προσπαθεί να αναδείξει με έγγραφα τα προβλήματα που υπάρχουν στο τμήμα τεχνητού νεφρού.

Αυτή η στάση είναι λογικό να έχει ενοχλήσει. Επειδή δεν μπόρεσε να βρει διέξοδο μέσω της υπηρεσιακής οδού, απευθύνθηκε στο σωματείο, όπου και εμείς καταθέσαμε επερώτηση και κάναμε και παρέμβαση στον Υπουργό  για τα καινούργια μηχανήματα του νέου νοσοκομείου, γιατί σκόπευαν να μας πάνε στο νέο νοσοκομείο, με τα ήδη υπάρχοντα σαράβαλα μηχανήματα.

Αυτό προφανώς ενόχλησε και όλη αυτή η συμπεριφορά έφτασε στο σημείο, να υπάρξει προπηλακισμός της συναδέλφου από τη διοίκηση.

Στην επισήμανση του κυρίου Περδικάρη που είναι μέλος του Δ .Σ  νοσοκομείου, που με παρέμβαση του στον Prisma 91,6, είπε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δεν μπορεί να είναι συλλογική και πρέπει να την έχει ο Διοικητής, ο κύριος Βεργίνης απάντησε ότι εμείς ποτέ δεν κάναμε συλλογική διοίκηση, δεν ξέρουμε πού βρίσκεται η πόρτα του διοικητή.

Εμείς πηγαίνουμε μόνο όταν εγώ ως εκπρόσωπος του διοικητικού Συμβουλίου, πηγαίνω να κάνω αυτό για το οποίο με εξέλεξαν οι εργαζόμενοι και  μέσα από το σωματείο, με απεργίες και αγωνιστική δράση.

Ο ρόλος μας όμως είναι να αναδεικνύουμε ζητήματα και αυτό κάνουμε τόσο μέσα από τις ανακοινώσεις μας, όσο μέσα από τις κινηματικές μας δράσεις.

Στην επισήμανση του κυρίου Περδικάρη, οι εργαζόμενοι, εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. Και θα μπορούσαν όλα αυτά τα θέματα να τα θέσουν στις συνεδριάσεις, απάντησε ότι πολλές από τις επιστολές κοινοποιούνται και στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς σε εμάς δεν έχουν έρθει ποτέ επιστολές, που σημαίνει ότι κάποιοι δεν θέλουν να φτάνουν στα χέρια των εργαζομένων.

Μάλιστα είπε ότι ο σύλλογος εργαζομένων, με έγγραφα του έχει ζητήσει εδώ και δύο μήνες, στοιχεία για να υπάρχει μία ενημέρωση, πόσοι έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια από το νοσοκομείο, γιατί ακούμε μόνο προσλήψεις και δεν μας λένε τους αποχωρούντες, καθώς δεν τα έχουμε πάρει ποτέ, ενώ είναι υποχρέωση της διοίκησης, όχι μόνο προς το σωματείο, αλλά και σε εργαζόμενους να τα δίνουν.

Δεν το θέλουν γιατί γνωρίζουν ότι εμείς θα τα αξιοποιήσουμε, θα τα μεταδώσουν στην κοινωνία και θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση αλά καρτ, μόνο από αυτούς που έχουν εξουσία.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των συναδέλφων τους, που διαχώρισαν τη θέση τους από την τελευταία ανακοίνωση, ο κύριος Βεργίνης είπε ότι μέσα από την δική τους ανακοίνωση θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα κυρίως οι εργαζόμενοι.

Δεν είναι μόνο αυτή η ανακοίνωση, έχει βγει και άλλη μία που δεν είδε το φως της δημοσιότητας, γενικότερα υπάρχει μία διαφορετική γραμμή που βάζουν οι εργαζόμενοι στο κίνημα.

Μάλιστα εξήγησε πως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος.

Όταν έχουμε μία επίσημη καταγγελία συναδέλφου και μάλιστα ένας από τους τρεις άλλους συναδέλφους ήταν παρούσα στο γεγονός και έγινε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου, για να πάρουμε θέση του πώς θα κινηθούμε.

Σε εκείνο το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, μία συνάδελφος ψήφισε λευκό, η συναδέλφισσα γιατρός που ήταν παρούσα στο γεγονός, καθώς ο σύλλογος κάλεσε και την ίδια τη διευθύντρια να αναφερθεί στο γεγονός εκτός από την έγγραφη καταγγελία της και εκεί επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και έφυγε την στιγμή που έπρεπε να πάρουμε απόφαση.

Ένας συνάδελφος συμφώνησε με την πλειοψηφία να γίνει καταγγελία προς τους άμεσος προϊστάμενος του διοικητή και προς της ομοσπονδίας των γιατρών.

Στην καταγγελία την οποία κάναμε, ο συνάδελφος ο οποίος ενώ  συμφώνησε  από την άλλη παράταξη είπε ότι συμφωνεί μόνο με τις δύο πρώτες παραγράφους και την πολιτική διάσταση του ζητήματος δεν την έλαβε καθόλου υπόψιν του και επειδή εμείς εκπροσωπούμε εργαζόμενους, χωρίς διάθεση να σηκώσω τους τόνους, θα πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρη θέση.

Ο ρόλος μας είναι να παλεύουμε και να εκπροσωπούμε για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ενοχλεί το γεγονός ότι ο σύλλογος εργαζομένων δημοσιοποιεί τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Από το δελτίο τύπου των συναδέλφων, βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα προβλήματα θα πρέπει να λυθούν μέσα στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο είναι ένα άλλο όργανο, είναι ένα όργανο της διοίκησης και του Υπουργείου, εξειδικεύει τις πολιτικές που έρχονται από τα κεντρικά και εμείς έχουμε τα δικά μας όργανα που είναι οι ομοσπονδίες των γιατρών, οι σύλλογοι εργαζομένων και εκεί πρέπει να λυθούν τα προβλήματα.

Ο κύριος Βεργίνης Σχολίασε και τα προβλήματα του νοσοκομείου.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25550 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.