Χαλικιάς-Δρακονταειδής κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Τι απάντησαν σε ερώτηση του Θωμά Καββαδά.Τοποθετήσεις Δρακονταειδή-Χαλικιά για το θέμα…

Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, έθεσε  στο δημοτικό συμβούλιο ο Θωμάς  Καββαδάς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην  Λευκάδα, υπάρχουν θεσμικοί παράγοντες που πιέζουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν και τις Κυριακές, εκτιμώντας ότι σε δύο περίπου χρόνια θα πιέζουν να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο και χωρίς ανάπαυση.

Σαν δημοτικό συμβούλιο έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και τους εργαζόμενους, αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες που δέχονται πιέσεις.

Φωτογραφίζοντας τους θεσμούς που πιέζουν, είπε ότι είναι αυτοί που στηρίζουν πολύ την  ανάπτυξη και την  ιδιωτική πρωτοβουλία μέσω των επενδύσεων.

Ο κύριος Καββαδάς είπε ότι δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 7 ημέρες την χωρίς ανάπαυση και επιχειρήσεις να ζητούν αυτό να γίνεται χωρίς καμία αντίσταση. “Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει να μην μπορείς να έχεις ανάπαυση στη ζωή σου.”

ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ: Στηρίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακοντατειδής, ανέφερε ότι η απόφαση για το άνοιγμα των Κυριακών αφορά την Περιφέρεια και όχι το Δήμο.

“Ωστόσο ως Δήμος θέλουμε να τηρείται η εργατική νομοθεσία, οι εργαζόμενοι να προστατεύονται να έχουν τις άδειες τους, ότι ορίζεται από το νόμο και με αυτή την έννοια στηρίζουν όλα τα δικαιώματά τους.”

Μάλιστα σε ότι αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων του δήμου που έχουμε την ευθύνη, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα και  στηρίζουμε καθαρά τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους και στο συγκεκριμένο ζήτημα του ανοίγματος των Κυριακών.

 

Θεόδωρος Χαλικιάς: Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλικιάς, υποστήριξε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα 30 μέρες το μήνα, οι βέλτιστες πρακτικές που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια, κάτι εισηγήσεις από τον ΟΟΣΑ, μας έχουν κάνει λίγο ζούγκλα, ανέφερε.

Για αυτό το λόγο έχουμε πάρει μία απόφαση τα μαγαζιά τις Κυριακές να παραμένουν κλειστά, εκτός από αυτά που δεν χρειάζονται προσωπικό.

Ο κύριος Χαλικιάς, ανέφερε ότι σε αυτή την απόφαση πρέπει να υπάρξει μία καθολική στήριξη, διαφορετικά αν κάποιοι θέλουν κάτι διαφορετικό να κοιτάξουμε να αλλάξουμε την απόφαση.

About Ομάδα Σύνταξης 27519 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Στο πλαίσιο του ορθολογισμού -αυτού που χρόνια τώρα επήλθε με συμβολικό της στοιχείο τημ αναγκαιότητα να μην έχουν ζέστη τον χειμώνα οι πολίτες για να σωθεί η χώρα – καλά είναι να υπάρξουν και συμπληρωματικά συμβατά μέτρα ώστε να οργανωθεί σφαιρικά η σωτηρία της χώρας. Και ασφαλώς ένα μέτρο τέτοιο είναι και η ολοήμερη εργασία 24 συνεχείς ώρες ,7 μέρες την βδομάδα και 365 μέρες τον χρόνο.
  Κσι σε θεολογικούς όρους η εκκλησία και η ιεραρχία δεν θα είχε διαφορετική σποψη εφ όσον πρόκειται για την σωτηρία της χώρας , και δεν πρέπει να έχει γιατί και ο Ιησούς Χριστός στο όνομα της σωτηρίας του τοτε κόσμου ( μέσα στον οποίο ήταν κυρίως ο σημερινός Ελλαδικός χώρος ) παρουσιάστηκε.
  Για να σωθεί η χώρα.
  Τέτοια πρόθεση κοθνωνικής προσφοράς για να σωθεί μια χώρα και ένα Έθνος , ασφαλώς δεν παρουσιάστηκε ποτέ στην ιστορία , για τούτο και εξηγείται και το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους της ιστορίας ( επίσημη άποψη κυβέρνησης και πολιτικού και συνταγματικού επιστήμονα) με στόχο την ελάφρυνση των βαρών του Έθνους και των πολιτών.
  Οι πολίτες μπορεί πλέον αποδεδειγμένα να γνωρίζουν πώς σώθηκε η χώρα και το Έθνος. Και βέβαια είναι τέτοια η αναγκαιότητα να παραμένει συνεχώς ανοιχτό 24 ώρες 7 μερόνυχτα 365 μέρες το χρόνο , που ακόμα και το μικρότερο ένα μπακαλοκαφενείο,χασάπικο που υπάρχει και στους Στάβλους Ευρυτανίας να κλείσει ακόμα και τα κακά μεσάνυχτα μές το χιόνι , μπορεί να απειληθεί η σωτηρία τξς χώρας. Ειναι βέβαια σαφές και σίγουρο ότι η χώρα θα καταρεύσει αν κλείσει ένα καφενείο έστω και 10 λεπτά της ώρας στην Εγκλουβή Λευκάδος.Με το κλείσιμο βέβαια έστω και στιγμιαία ενός καταστήματος μιας μικρής επαρχιακής πόλης ( π.χ σαν την χώρα της Λευκάδος) η Ευρώπη και το Ευρωπαικό κεκτημένο διαλύθηκε.
  Χρειάζεται μεγάλη προσοχή το όλον θέμα .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.