Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6:Έχω δηλώσει την υποψηφίοτητα μου για τον Δήμο Λευκάδας. Το ενδιαφέρον μου δεν είναι συγκυριακό. Δεν γνωρίζω για υποψηφιότητα Σολδάτου.”


Με αφορμή το κείμενο προτάσεων για ένα νέο Δήμο Λευκάδας, ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Με αφορμή την συζήτηση που θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου και θα αφορά προτάσεις για ένα νέο μοντέλο τουρισμού στην Λευκάδα, είπε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου σχετικά με τον τουρισμό και να δούμε με πιο τρόπο πρέπει να προχωρήσουμε, καθώς το Επιμελητήριο είναι λίγο πιο μπροστά σε αυτό το θέμα.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης σχολίασε και την αντίστοιχη  πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι κακό κατ’ ανάγκη ωστόσο στην επισήμανση ότι κάποιοι μπορεί κάποιοι να του «χρεώσουν» προεκλογική σκοπιμότητα, είπε ότι το Επιμελητήριο δεν σκέφτεται έτσι, δεν θα είχε νόημα αυτή η συζήτηση να γίνει καλοκαίρι, ενώ στα τέλη Σεπτέμβρη έχουν χαλαρώσει οι επαγγελματίες από την δουλειά τους.

“Εξάλλου αυτό που θα πούμε δεν είναι γραμμένο σε πέτρα”, ανέφερε, λέγοντας ότι θα γίνει συζήτηση με τον κόσμο και θα γίνει ανταλλαγή προτάσεων για να προχωρήσει η διαδικασία καθώς μόνο του το επιμελητήριο δεν μπορεί να δράσει, ελπίζοντας ότι η συναίνεση και συνεργασία από τους υπόλοιπους φορείς θα βρεθεί, καθώς η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Στο ερώτημα με ποια ιδιότητα ο κύριος Σκιαδαρέσης έδωσε στην δημοσιότητα τις έντεκα προτάσεις για την επόμενη ημέρα του Δήμου Λευκάδας,  είπε ότι είναι πολλά χρόνια στο Επιμελητήριο, αρκετά χρόνια βλέπει τι γίνεται στον δήμο, ενώ όπως ανέφερε τον ενδιαφέρει η περίπτωση του δήμου, καθώς όπως έχει δηλώσει ξανά σε κάθε περίπτωση το Επιμελητήριο θα έχει άποψη την επόμενη ημέρα και με τον νέο αυτοδιοικητικό νόμο κάποιοι «θέλουν δεν θέλουν θα έχουμε άποψη σε κάθε περίπτωση», άρα θα υπάρξει μια είτε εθελοντική είτε αναγκαστική συνεργασία με τους Επιμελητηριακούς.

Στην επισήμανση ότι η όποια υποψηφιότητα θα δοθεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και σε περίπτωση που δεν δώσει στήριξη στον ίδιον, αν θα επιλέξει να είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, απάντησε ότι έχει δηλώσει την υποψηφιότητα του, ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει για υποψηφιότητα του κυρίου Σολδάτου, καθώς από το ενδιαφέρον μέχρι την υποψηφιότητα έχουμε λίγο δρόμο.

Στο ενδεχόμενο αν δεν λάβει την στήριξη από το κόμμα για υποψηφιότητα τι θα πράξει, είπε ότι έχει συζητήσει με τον Βασίλη Αραβανή με τον οποίον έχουν και οι δυο εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουμε πει κάποια πράγματα.

«Εγώ εκτός από την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, έχω ζητήσει την στήριξη και από άλλους κομματικούς φορείς και περιμένω την απάντηση και να πω ότι ο πρόεδρος του κόμματος  είπε ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν μόνες τους.»

“Ο πρόεδρος είπε ότι δεν θα ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές και ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν μόνες τους, αν αλλάξει αυτό τότε θα ξανασυζητήσουμε το θέμα, ανέφερε.”

Αναφερόμενος στις προτάσεις που κατέθεσε είπε ότι είναι άνθρωπος του ιδιωτικού τομέα και έχει μάθει να δουλεύει με ότι έχει, καθώς όταν πήγε στο Επιμελητήριο είχε τρεις υπαλλήλους, οι οποίες ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τα επόμενα που το Επιμελητήριο έκανε όσα έκανε.

Δεν με ενδιαφέρει να προσλάβω άλλους,  καθώς στον  δήμο δεν θα έχω την δυνατότητα, δεν θα φτάσω όμως στο σημείο αυτό να το φέρω ως επιχείρημα για να δικαιολογήσω όσα δεν έκανα.

«Αυτά που  λέω και έχω μάθει να έχω πάντα προτάσεις, όπως έκανα και στο Επιμελητήριο, είπαμε ότι θα κάναμε δώδεκα, κάναμε τα δέκα και εκατό ακόμα, το ίδιο κάνουμε και τώρα, έχουμε έντεκα προτάσεις, θα γίνουν και δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε  ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε για κάποιο λόγο, δεν με φοβίζει αν υπάρχει η όχι προσωπικό.»

Στο ερώτημα ακροατή σε ενδεχόμενο εκλογής του στον δήμο θα εγκαταλείψει την θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου ο κύριος Σκιαδαρέσης είπε ότι δεν θα συμβεί αυτό, καθώς θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να αφήσει την θέση του προέδρου του νησιωτικού επιμελητηρίου.

“Στο επιμελητήριο πλέον υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν, οι υπάλληλοι το τρέχουν καλά και εκεί που ο ίδιος ήταν δώδεκα ώρες την ημέρα, δεν υπάρχει λόγος να το κάνει αυτό.”

Ο κύριος Σκιαδαρέσης σχολίασε και το κλείσιμο της ανακοίνωσης του και την αναφορά ότι το ενδιαφέρον για τον τόπο του δεν είναι συγκυριακό, αλλά μόνιμο και διαρκές και αυτό ενοχλεί όσους δεν θέλουν νέους ανθρώπους στα πόδια τους και όσους θέλουν να κρατήσουν την Λευκάδα στο χθες για να μπορούν να την διαχειριστούν, αφού και αυτοί στο χθες ανήκουν, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι ενδιαφέρεται για τον τόπο, δεν με ενδιαφέρει κανένας μισθό και το μήνυμα απευθύνεται σε όσους θέλουν τον πήχη να είναι χαμηλά για να τον διαχειρίζονται. Αν ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη θα περνάνε από κάτω και για αυτό τον θέλουν χαμηλά.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19382 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Ο κομματικός πολιτικός χώρος που ήθελε υποστηρίξει την υποψηφιότητα, όποιος και νάναι αυτός ο χώρος- πρέπει σύντομα να εκδηλώσει την στήριξη και να μεθοδεύσει το πολιτικό διακριτό πρόγραμμα ως εξαγγελία για τον Δήμο.
    Αν ο ήθελε χώρος αυτός καθυστερεί την όλη στήριξη ,παραγάγει αρνητικά αποτελέσματα για τον πολιτικό κομματικό αυτόν χώρο σε μελλοντική καθυστερημένη στήριξη. Διότι θα υπονοείται- όχι κατ ανάγκη ότι θα συμβαίνει έτσι- ότι ο πολιτικός κομματικός χώρος ελλείψει κεντρικής πρότασης αναγκάστηκε να υιοθετήσει. Και τότε θααποδικνύονται και παλλινδρομήσεις – άρα όχι ομόνοια – μέσα στον κομματικό αυτόν χώρο. Και ο χώρος αυτός περίπου προσδιορίζεται ευθαρσώς.
    Ο πολιτικός κομματικός χώρος αυτός ( όπως και όλοι οι κομματικοί πολιτικοί χώροι) , θέλει προσοχή στην διαχειρισή του έστω και για τα δημοτικά θέματα σε μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες. Γιατί απ την εσωτερική ομόνοια και σύμπνοια , εξαρτάται και η συσπείρωσή του στις βουλευτικές εκλογές, που για τα πολιτικά κόμματα το κέρδος της έδρας είναι κοινοβουλευτικό χρυσάφι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.