Συνάντηση Σπύρου Σπύρου με μέλη, φίλους και συνεργάτες του περιφερειακού συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία»


 

Κέρκυρα, 03.05.2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση με μέλη, φίλους και συνεργάτες του περιφερειακού συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο επικεφαλής της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, σε γνωστό ξενοδοχείο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πορεία του έργου της περιφερειακής αρχής αλλά και γενικότερα σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Κατά την συνάντηση, τα μέλη του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», εκλεγμένα και μη, έθεσαν τον ιδιαίτερο προβληματισμό τους για τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τόσο την Κέρκυρα όσο και τα άλλα νησιά του Ιονίου.

Βασική κοινή διαπίστωση, ήταν ότι ενώ βρισκόμαστε στον 4ο χρόνο της θητείας της περιφερειακής αρχής, δεν έχουν δρομολογηθεί, προωθηθεί ή λυθεί βασικά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπως το οδικό δίκτυο, ο φωτισμός, η καθαριότητα, η προώθηση νέων έργων και η εξασφάλιση πόσιμου νερού. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα οι οποίοι έκαναν λόγο για οπισθοδρόμηση ως προς την πορεία επίλυσης των σημαντικών για την καθημερινότητα των κατοίκων της Π.Ι.Ν. προβλημάτων.

Παράλληλα, ο κύριος Σπύρου ενημέρωσε τα μέλη του συνδυασμού για το σχέδιο νόμου που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση αναφορικά με την μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» μετά από 2 χρόνια «χαμένων» όπως ανέφερε, συζητήσεων και διαβουλεύσεων με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Το σχέδιο αυτό νόμου ο κ. Σπύρου το χαρακτήρισε ως την χειρότερη νομοθετική παρέμβαση για την αυτοδιοίκηση καθώς εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί της αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητά τους.

Ο κ. Σπύρου ενημέρωσε τους συνεργάτες του για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τις αμέσως επόμενες ημέρες, με στόχο μέχρι τις 9  Μαΐου να έχουν συγκληθεί εκτάκτως τα Περιφερειακά Συμβούλια και το Σάββατο 12  Μαΐου την πραγματοποίηση κοινού συνεδρίου ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ με βάση την απόφαση του προηγούμενου συνεδρίου των δύο Ενώσεων που έγινε 18-19 Απριλίου. Ο πρώην Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι για το θέμα επίκειται συνάντηση του Δ.Σ. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27547 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.