Συλλαλητήριο για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμόΣτη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία του Αγίου Μηνά μίλησε ο Αλέξανδρος Βερροιώτης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε τα εξής:

«Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρπάζει από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα πάνω από 3 δισ. ευρώ επιπλέον, με το “λογαριασμό” να προβλέπει 1 δισ. νέα φορολογικά μέτρα σε βάρος του, μειώσεις 530 εκατ. στο δημόσιο τομέα και 30 εκατ. στις συντάξεις, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, όπως η μείωση των κονδυλίων για τα σχολικά γεύματα, για κατασκευή υποδομών για παιδικούς σταθμούς, της επιδότησης ενοικίου».

Αναφορικά με τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη ο ομιλητής ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε:

«Κάθε χρόνο περισσεύει η υποκρισία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, κυβερνήσεων και κομμάτων προκειμένου να κρύψουν την αντιμεταναστευτική πολιτική τους και τις αιτίες που οδηγούν στη μετανάστευση, στην άγρια εκμετάλλευση, στους ανταγωνισμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συγκροτούμε το ΠΑΜΕ απευθύνουμε σταθερά κάλεσμα οργάνωσης και κοινής πάλης στους μετανάστες εργάτες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης, για να σφυρηλατηθεί η ταξική ενότητα, ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών απέναντι σε μονοπωλιακούς ομίλους, ΕΕ και ΝΑΤΟ που ευθύνονται για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, τη φτώχεια και την εξαθλίωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών».

About Ομάδα Σύνταξης 28540 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.