Πραγματοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής για πρώτη φορά στην Λευκάδα.


Πραγματοποιήθηκε χτες στις 21/6/18 η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής για πρώτη φορά στην Λευκάδα.
Η πρώτη φοράήταν αναγνωριστική για τις δυνατότητες και τιςπροοπτικές του νησιού.
Ο κόσμος που παρακολούθησε τις παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις στον κεντρικό πεζόδρομο ήταναρκετός για να μας πείσει πως μια προσπάθεια σαν αυτή αξίζει μια ευκαιρία.
Με το σύνθημα «Τι είναι μουσικήγια σένα» κλήθηκαν πολλοί συμπολίτες μας να απαντήσουν και να μας δώσουν μια ιδέα για το τί μπορεί να νιώθει ένας καλλιτέχνης ή ένας απλός ακροατής όταν επικαλείται τον όρο «μουσική».

Ως συντονίστρια, για φέτος, αυτής της γιορτής, θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτατους κεντρικούς συντονιστές της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που μας έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί αυτός ο θεσμός για πρώτη φορά στη Λευκάδα.

Έπειτα, θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που πήραν μέρος:
ΙσαακΤοκατλίδης-Εσοδια Θεοτόκου, Κιθαριστικό σύνολο ωδείου Πολυρυθμία (Πρεβεζα)-Ναός Παντοκράτορα, ΤίμοΣουρτζής/Passatempobarcafé, Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας-Ναός Αγιου Σπυρίδωνα, Αγιομαυρίτικη παρέα-πλατεία Α. Τζεβελέκη και τέλος τα μαγαζιά Joy&Baccaraγια την αναμετάδοση της Τελετής Έναρξης της ΕΓΜ 2018.

Και τέλος να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν εθελοντικά να γίνει αυτή η γιορτή:
τα τοπικά μέσα για την ενημέρωση του κοινού της Λευκάδας, όλους όσους αναδημοσίευαν τις ενημερώσεις γενικά, ΙσαακΤοκατλίδη για την κατασκευή των ξύλινων σταντ που βρίσκονταν μπροστά από κάθε καλλιτέχνη/ομάδα, Στράτο Ζευγάγια την παραχώρηση ηχητικών μηχανημάτων για την προβολή της τελετής έναρξης του φεστιβάλ και Μάρκο Σφέτσα για την μαγνητοσκόπηση στιγμιότυπων από την χθεσινή βραδιά.

Η λήξη της γιορτής αυτής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24/6/18 με την συναυλία του χορωδιακού τμήματος της Νέας Χορωδίας με συνοδεία των μαντολίνων του συλλόγου στην αυλή του μουσείου Άγγελου Σικελιανού ( Κηποθέατρο) στις 21:30.( Δωρεάν είσοδος)
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Ευχαριστώ θερμά!
Αραβανή Μαρία-Κυριακή.

dav
dav
dav
dav
dav
dav

About Ομάδα Σύνταξης 27498 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.