Μαριάνα Καρφάκη: Δεν συναινούμε στην βούληση της Δημοτικής αρχής να μεταφέρει την απόφαση κλεισίματος του δρόμου της Απόλπαινας στο Δημοτικό συμβούλιο.


Στην τοποθέτηση της στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 14-03-2018,  η Μαριάννα Καρφάκη έκανε λόγο για μια εισήγηση που αναφέρεται σε κλείσιμο του δρόμου και εμείς συζητάμε τρόπους αντιμετώπισης οριστικής η προσωρινής λύσης για να ανοίξει.

Όπως είπε το δημοτικό συμβούλιο δεν προσφέρεται για να πούμε τρόπους αντιμετώπισης και θα έπρεπε να έχει έρθει η δημοτική αρχή με συγκεκριμένες λύσεις για να ανοίξει ο δρόμος, ενώ αναφερόμενη  στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή, καθώς με το κλείσιμο του δρόμου της Απόλπαινας είναι όπως είπε  σαν να κλείνει η Λευκάδα, κάνοντας λόγο για ένα σοβαρό θέμα.

Είπε ότι με βάση τα κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια θα πρέπει  άμεσα, έστω και με κάποια ρίσκα να δώσουμε μια λύση στο να περνάμε το καλοκαίρι, ωστόσο από όσα ακούει από τις τοποθετήσεις, αν κλείσουμε σήμερα τον δρόμο δεν πρόκειται να περάσουμε το καλοκαίρι προς Τσουκαλάδες και Άγιο Νικήτα.

Μάλιστα ανέφερε  δεν καταλαβαίνει γιατί μετά από δεκαπέντε ημέρες ήρθαμε στο δημοτικό συμβούλιο να κλείσουμε έναν δρόμο που είναι κλειστός, λέγοντας ότι αυτό δεν συνέβη για τον δρόμο της Λαγκάδας, ή του Γιαλού και το Πόρτο Κατσίκι, που είπε το ΙΓΜΕ να κλείσει.

“Υπάρχει περίπτωση οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θα κλείσει ένας δρόμος, καθώς αν υπάρχει ένα θέμα επικινδυνότητας και ασφάλειας δεν είναι δυνατόν αυτό να μεταβιβάζεται στους δημοτικούς συμβούλους, όποια ιδιότητα και να έχουν.”

Κάτι λάθος έχει γίνει ή η δημοτική αρχή θέλει να δώσει κάποια κοινωνική συναίνεση στο κλείσιμο του δρόμου και να ειπωθεί ότι είναι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας ότι δεν συναινούμε σε κάτι τέτοιο.
Τον δρόμο θα τον κλείσουν οι υπηρεσίες και όσοι ασκούν εξουσία. Εκείνοι που ωφελούνται τα καλά θα πάρουν και τα ρίσκα, εμείς δεν θα συναινέσουμε επίσημα να κλείσει ο δρόμος, ανέφερε.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21324 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.