Μανόλης Θερμός: ” Να δεσμευτούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα παρακάτω σημεία..”


Όπως πολλές φορές έχουμε συζητήσει και συμπεράνει, η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων οκτώ ετών οφείλεται κυρίως στις τεράστιες προσπάθειες του του ιδιωτικού τομέα, (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, κτλ.) και φυσικά στους εμπλεκόμενους στον κύκλο της τουριστικής οικονομίας, (ταξί, λεωφορεία, κτλ.)

Είναι φανερό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τωρινής Δημοτικής Αρχής και κάποιων άλλων δημοτικών αρχών πολύ παλαιότερα,  οι υποδομές, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι ίδιοι οι επισκέπτες μας, είναι πολύ πίσω και χρειάζονται άμεσα συντήρηση και κυρίως αναβάθμιση.

Ζητάμε λοιπόν, ως εκ τούτου, να γνωρίζουμε από τους υποψήφιους δημάρχους τα παρακάτω:

1: Aναβάθμιση Υποδομών, δρόμοι, πεζοδρόμια, συντήρηση πάρκων, δενδροφύτευση.

Τι προτίθενται να κάνουν, σε ποιες περιοχές και με τι πόρους;

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι όλες οι περιοχές και οι τουριστικοί προορισμοί του νομού έχουν ανάγκη από βελτίωση των υποδομών τους, εξωραϊσμό, αισθητική αναβάθμιση, όπως για παράδειγμα απομάκρυνση φωτεινών επιγραφών που πολύ απλά ο νόμος δεν τηρείται.

Επίσης κατάληψη πεζοδρομίων από παράνομες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα που και σε αυτή την περίπτωση πολύ απλά ο νόμος δεν τηρείται.

2. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές την ανάγκη για δημιουργία πάρκινγκ στην πόλη της Λευκάδας, για να αποσυμφορηθεί η παραλία και οι γύρω δρόμοι στο ιστορικό κέντρο. Ποια είναι η άποψη των υποψηφίων δημάρχων; θέλουν τα πάρκινγκ ή όχι;

3. Συγκεκριμένες παραλίες με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, έχουν τεράστια προβλήματα από την ανεξέλεγκτη ροή επισκεπτών, οι οποίοι παρκάρουν οπουδήποτε, τοποθετούν σκηνές και τα λοιπά.

Όπως επίσης με την τρομακτική και άθλια κατάληψη της αμμουδιάς από ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Θέλουμε να γνωρίζουμε πώς σκέπτονται να βελτιώσουν και να αναπτύξουν αυτές τις παραλίες και τι θα κάνουν άμεσα για τα προαναφερόμενα προβλήματα και τις παρανομίες.

4. Παράνομη στάθμευση. Πρέπει οι υποψήφιοι δήμαρχοι να μας ενημερώσουν πως θα ελέγξουν αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο δημιουργεί προβλήματα σε κατοίκους, επισκέπτες και μία θλιβερή εικόνα.

Ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές, εταιρίες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν δρόμους και πεζοδρόμια για την στάθμευση αυτοκινήτων τους και πλύσιμο αυτών με ότι κίνδυνο συνεπάγεται για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς.

5. Έχουμε αποτελεσματικότερη και πιο συχνή καθαριότητα, περισσότερους ελέγχους ως αντίσταση στην ασυδοσία, επαρκέστερο φωτισμό στους δρόμους;

Κατέβηκαν τα μηχανάκια από τα πεζοδρόμια ή μήπως οι ράμπες αναπήρων είναι ελεύθερες, (αν υπάρχουν);

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι πολύ σημαντικά κατά την άποψή μας, πολιτικοί μπορούν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του νησιού και την ευημερία της κοινωνίας.

Πρόσκληση προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους, να δηλώσουν τις προθέσεις τους σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μανώλης θερμός
Πρόεδρος Ένωσης ξενοδόχων.

About Ομάδα Σύνταξης 28525 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.