Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ,για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικώνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,

για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών 

 

Η 25η  Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 

Η βία ενάντια στις γυναίκες, σωματική,  λεκτική, ψυχολογική, οικονομική, είναι το συχνότερο και λιγότερο τιμωρούμενο έγκλημα στην κοινωνία μας. Σε όλες τις περιπτώσεις έμφυλης βίας (ενδοοικογενειακή βία, βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση, trafficking /σωματεμπορία) η ζωή κι η ψυχολογία της γυναίκας βλάπτεται ανεπανόρθωτα.

Η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από η χώρα μας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς γίνεται Νόμος του κράτους η πρώτη διεθνής συνθήκη που ορίζει και κατονομάζει την έμφυλη βία. Δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα για την ποινικοποίηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Τώρα ανοίγεται μπροστά μας η ανάγκη για κοινωνική αλλαγή, για εξάλειψη της σεξιστικής κουλτούρας, για να έρθουν στο φως αθέατες όψεις του σεξισμού της καθημερινότητας, αλλά και για να εξαλειφθούν οι εμπεδωμένες σεξιστικές συμπεριφορές και στάσεις στο δημόσιο χώρο, που αναπαράγουν την έμφυλη βία, τις έμφυλες ανισότητες και την υποτίμηση της αξιοπρέπειας των γυναικών.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θεωρεί απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των γυναικών σε μια ζωή χωρίς βία. Ο αγώνας ενάντια στην έμφυλη βία είναι αγώνας δημοκρατίας και υπεράσπισης θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων.

 

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24093 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.