Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: Κάποιοι σύμβουλοι έχουν αναλάβει εργολαβικά να αντιπολιτεύονται την διοίκηση και τον συνεταιρισμό ΤΑΟΛ

Πως σχολιάζει τις εκλογές στο Επιμελητήριο και στο ΤΕΙ

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη, μίλησε ο Μάκης Μελάς.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις του Αγροτικού συνεταιρισμού ΤΑΟΛ, είπε ότι 23 του μηνός πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού, ωστόσο δεν θα υπάρξει απαρτία, καθώς με τον νέο νόμο πρέπει να υπάρχει απαρτία των μελών και όχι των αντιπροσώπων, τα μέλη είναι 1600 ωστόσο είναι δύσκολο να μαζευτεί η πλειοψηφία και θα πάμε στους 30 του μήνα.

Πρώτο θέμα θα συζητηθεί η πρόταση της εταιρείας NAUTION,  η οποία μετά από πάρα πολύ καιρό έχει φέρει μία πρόταση για το οινοποιείο στο κάστρο που είναι μέσα στις προδιαγραφές της διακήρυξης και θα έρθει στην γενική συνέλευση για να προχωρήσουν στις υπογραφές.
Όπως ανέφερε ο κύριος Μελάς αυτό είναι ένα μεγάλο έργο, με την εκτίμηση ότι σε ενάμιση με δύο χρόνια θα έχουν ξεκινήσει να γίνονται εργασίες.

Η ίδια μάλιστα εταιρεία έδωσε προσφορά και για το κτίριο του Λιμενικού ταμείου, που είναι δίπλα από το οινοποιείο, χαρακτηρίζοντας πολύ θετική την εξέλιξη αυτή.

Άλλη μία θετική εξέλιξη είναι ότι νοικιάστηκε το κτίριο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος η τράπεζα Πειραιώς, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό με ένα αρκετά υψηλό ενοίκιο 4500 ευρώ το μήνα. Το κτίριο αυτό το πήρε ο επαγγελματίας που έχει τον “ναυτίλο”, ένας πολύ καλός επιχειρηματίας και του ευχήθηκε η προσπάθεια να πετύχει για να έχει ο συνεταιρισμός τα έσοδα.

Βέβαια διαπιστώθηκαν και διάφορα κωμικοτραγικά σε όλη την διαδικασία των πλειστηριασμών, γιατί κάποιοι σύμβουλοι έλεγαν αφού πήραμε 4,5 χιλ να τον ευχαριστήσουμε και να ξανακάνουμε δημοπρασία για να πάρουμε 5, λέγοντας ότι αυτή δεν είναι λογική και αυτό συμβαίνει, από κάποιους συμβούλους που έχουν αναλάβει εργολαβικά να αντιπολιτεύονται τη διοίκηση και τον συνεταιρισμό και κάποιοι από αυτούς που είναι στο διοικητικό συμβούλιο, προσπαθούν να ακυρώσουν τις γενικές συνελεύσεις μέσα από δικαστικές αποφάσεις, χαρακτηρίζοντας το όλο σκηνικό θεάτρου του παραλόγου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου τηλεφώνησε και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό για το κτίριο δίπλα από το σούπερ μάρκετ του ταολ καθώς δεν υπήρχε κανένα διαβλητό σημείο στην δημοπρασία.

Επίσης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή μέσα στο ΤΑΟΛ έχουμε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο από το υπουργείο, μετά από καταγγελία του κυρίου Μεσσήνη, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου.
” Ο κύριος Μεσσήνης έχει καταγγείλει ότι γίνονται ατασθαλίες και κακοδιοίκηση, δεν γνωρίζω αν αυτές οι καταγγελίες ευσταθούν, το πόρισμα θα βγάλει τα συμπεράσματα του ελέγχου.

Μάλιστα εκτίμησε αν μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη ρύθμιση κάποιων χρεών στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα με τα μισθώματα που λαμβάνει ο συνεταιρισμός σε ένα με δύο χρόνια θα βρει το δρόμο του και αυτό θα εξαρτηθεί και από τις εκλογές που θα γίνουν το Γενάρη.

Ο κύριος Μελάς σχολίασε και τις εκλογές στο Επιμελητήριο, λέγοντας ότι κατέβηκαν τρεις συνδυασμοί υπήρχε μία παραφιλολογία ποιος στηρίζει ποιον, με τον ίδιο να διαπιστώνει ότι στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Σκιαδαρέση, εκτός από τα άτομα που ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα, ήρθε κι ένα πολύ μεγάλο μέρος από την δημοτική ομάδα των εκλογών του 2014 του κυρίου Μαργέλη. “Αυτό δεν ξέρω αν σηματοδοτεί κάποιες εξελίξεις και έχει κάποιους σκοπούς και στόχους εν όψει των αυτοδιοικητικών και βουλευτικών εκλογών και αυτό θα το δούμε εν καιρώ. ”

Ωστόσο, δεν υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί συντριπτικής νίκης Σκιαδαρέση καθώς όπως είπε τέσσερις χιλιάδες είναι οι εγγεγραμμένοι, χίλιοι εξακόσιοι ήταν ταμειακός εντάξει, αν σκεφτούμε ότι σε αυτούς υπολογίστηκαν συνδρομές που τους χαρίστηκαν λόγω σεισμού από τη νότιο Λευκάδα, από τους χίλιους εξακόσιους ταμειακός εντάξει ψήφισαν το 57 με 58%. Αυτό δεν είναι επιτυχία,καθώς στους 4.000 είναι το 14% και στους χίλιους εξακόσιους το 34%.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το ΤΕΙ Λευκάδας,είπε ότι η μία όψη είναι αυτή που εξέφρασε ο υπουργός στην Κέρκυρα, ενημερώνοντας μάλιστα το Πανελλήνιο ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής καθώς και τη συγχώνευση του Ιονίου πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, λέγοντας ότι τα ΤΕΙ ήταν ένας εκπαιδευτικός θεσμός που μετετράπη σε θεσμό για ενοικιαζόμενα δωμάτια και σουβλάκια,ενώ η άλλη όψη είναι το πόρισμα της επιτροπής που δόθηκε στον Υπουργό που μοίρασε τις Σχολές στο Ιόνιο και στη Λευκάδα θα δοθούν οι διετούς φοίτησης.

Στο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκαν όλες οι απόψεις, οι μόνη φωνή που δεν εκπροσωπήθηκε ήταν αυτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει στο δημοτικό συμβούλιο είναι στελεχών που δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Η ανακοίνωση μάλιστα που βγήκε για το ΤΕΙ ήταν της Νομαρχιακής επιτροπής και όχι της παράταξης του Βασίλη Αραβανή.

Η μόνη σοβαρή πρόταση που υπήρχε, ήταν η πρόταση του Κώστα Γληγόρη που μίλαγε για το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και από ότι φαίνεται ήταν η μόνη δουλεμένη πρόταση, με τον Δήμαρχο να ισχυρίζεται ότι την είχε πει και ο ίδιος πριν από δύο-τρεις μήνες, με τον κύριο Μελά να λέει ότι δεν συνέβη ποτέ αυτό, παραπέμποντας συνέντευξη του δημάρχου στον prisma 91,6, που έκανε λόγο για ασιατικές σπουδές.

Ο ίδιος είπε ότι παρακολουθεί το θέμα από απόσταση, λέγοντας πως αν την επόμενη ημέρα πρέπει να πάρει θέση για άλλους λόγους θα το πράξει.
Ωστόσο όπως είπε κάτω από την κομματική πίεση μπορεί και να μη γίνει τίποτα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βλέπει τη Λευκάδα χαμένη εκλογικά και προσπαθεί να παλέψει τις περιοχές που θα έχει εκλογική επιρροή στο Ιόνιο.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 18224 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.