Κώστας Μελάς στον Prisma 91,6: “Το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο έχει πλέον εκλείψει.”


“Το θέμα της καθαρής εξόδου της χώρας από το μνημόνιο έχει πλέον τελειώσει”, ανέφερε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6,ο οικονομολόγος Κώστας Μελάς.

“Η κυβέρνηση μίλησε για καθαρή έξοδο χωρίς να μας ξεκαθαρίσει τι αυτό σημαίνει, μη προσδιορίζοντας τα κριτήρια με βάση τα οποία προσδιορίζεται μία καθαρή έξοδο.”

Όπως ανέφερε η χώρα μας έχει μία πολύ πιο σκληρή επιτήρηση σε σχέση με άλλες χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο, όπως η Κύπρος, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

“Η Ελλάδα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς δεν τελειώνουν οι υποχρεώσεις που έχει υπογράψει στο τελευταίο μνημόνιο, αλλά αυτές πηγαίνουν τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Μεταξύ άλλων η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να μειώσει την συνταξιοδοτική δαπάνη το 2019, καθώς και το αφορολόγητο, ώστε να έχουμε αύξηση των εσόδων κατά 1% του ΑΕΠ, έχει υποχρέωση να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2023 και στη συνέχεια ένα πλεόνασμα πάνω από 2% μέχρι το 2060, καθώς και να μην σταματήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ψηφιστεί μέχρι τώρα.

Όλα αυτά την υποχρέωση η Ελλάδα να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο την άλλη πλευρά που επιτηρεί την όλη προσπάθεια. Αυτονομία κινήσεων η χώρα μας θα έχει,εφόσον επιτυγχάνονται αυτοί οι στόχοι, αλλά πάντοτε συμφωνημένα με τους δανειστές. ”

 

About Ομάδα Σύνταξης 27519 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.