Κατερίνα Λούβρου για την εκλογική διαδικασία του νέου φορέα στην Λευκάδα στον Prisma 91,6


Η δικηγόρος Κατερίνα Λούβρου,  υπεύθυνη εκλογικού κέντρου Λευκάδας της επιτροπής Αλιβιζάτου για την εκλογική διαδικασία της ανάδειξης του νέου αρχηγού, του νέου φορέα που πραγματοποιείται την Κυριακή μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Η κυρία Λούβου ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα με την ταυτότητα ή διαβατήριο τους και ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής θα γίνει η ταυτοπροσωπία του ψηφοφόρου και μέσω του λογισμικού στο tablet διαγράφεται από τον εκλογικό κατάλογο.

“Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να διπλοψηφίσει, ήδη το σύστημα έχει δοκιμαστεί τις δυο προηγούμενες Κυριακές με απόλυτη επιτυχία, καθώς εμφανίζεται στην οθόνη του tablet ότι ο ψηφοφόρος έχει ψηφίσει και δεν υπάρχει καμία περίπτωση διπλοψηφίας.

Αρχικά θα καταρτιστεί μια κατάσταση των φίλων-ψηφοφόρων η οποία μετά από δυο μήνες δεν θα υπάρχει και θα καταστραφεί.  Επίσης ο ψηφοφόρος μπορεί να δηλώσει και συμμετοχή για την ίδρυση του νέου φορέα και να γίνει μέλος.”

Όσον αφορά την δεύτερη Κυριακή μπορεί να ψηφίσει ο καθένας στο πλησιέστερο εκλογικό κέντρο άσχετα με το πιο ψήφισε αρχικά, βασική προϋπόθεση είναι όμως να έχει ψηφίσει την πρώτη Κυριακή.

Τα τρία ευρώ που δίνονται και αφορούν τα έξοδα της εκλογικής διαδικασίας τα δίνει ο ψηφοφόρος την πρώτη Κυριακή και για μόνο μια φορά.

Η κυρία Λούβρου ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παράταξη και η ψηφοφορία δεν αφορά λίγους με την ίδια να εκτιμά ότι η προσέλευση του κόσμου θα είναι ικανοποιητική καθώς θέλει να πιστεύει ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο….

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.