Καθηγητής Κώστας Ζοπουνίδης στον Prisma 91,6: Σημαντική παράμετρος στα τροχαία η ραγδαία τουριστική αύξηση στην Λευκάδα


Μία πρόσφατη έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης που δόθηκε στη δημοσιότητα, κατατάσσεται Λευκάδα την πρώτη θέση επικινδυνότητας των νομών με  τροχαία ατυχήματα.

H Λευκάδα είχε 46 τροχαία ατυχήματα και 62 παθόντες από αυτά. Οι 5 ήταν νεκροί, 4 βαριά τραυματίες και 53 ελαφρά τραυματίες.

Ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης μίλησε στον Prisma 91,6 αναλύοντας τα δεδομένα.

“Αυτή η μέθοδος βασίζεται όχι μόνο σε ένα κριτήριο, όπως για παράδειγμα νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, αλλά σε 18 κριτήρια τα οποία λαμβάνουν υπόψιν τους τον πληθυσμό, τον αριθμό αυτοκινήτων, το οδικό δίκτυο και άλλα, οπότε δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η έρευνα έγινε βάσει επιλεκτικών κριτηρίων.”

Πρωταθλήτρια παλιά, ήταν το στενό του μαλιακού στον Άγιο Κωνσταντίνο πριν φτιαχτεί ο σύγχρονος δρόμος, επίσης η Χαλκιδική και η Κόρινθος δύο νόμοι κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα και σιγά-σιγά αρχίζουν τα νησιά λόγω τουρισμού.

Σκοπός μας είναι να μην εμβαθύνουμε στα αίτια καθώς δεν είναι η δουλειά μας, αλλά στατιστικά να αποδείξουμε και να αναρωτηθούμε γιατί για δύο χρονιές η Λευκάδα είναι πρώτη στα ατυχήματα.

Τα αίτια θα τα αναδείξει η πολιτεία, ωστόσο για τη Λευκάδα μία σημαντική παράμετρος έχει να κάνει με την ραγδαία αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια το νησί.

Οι αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει με το οδικό δίκτυο του νησιού, ώστε να βοηθήσουν και Λευκάδα να αντιμετωπίσει τον αυξημένο αριθμό ατυχημάτων.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21996 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.