Η Πάττυ Καλού για τον νέο σχεδιασμό των παιδικών χαρών στον Prisma 91,6


Με αφορμή την οκτάμηνη συνεργασία της στο δήμο Λευκάδας,  η αρχιτέκτων μηχανικός Πάττυ καλού μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για το νέο σχεδιασμό των παιδικών χαρών, αναλύοντας την μεθοδολογία και τον τρόπο σχεδίασης τους.

Όπως ανέφερε δούλεψε για 8 μήνες  στον Δήμο Λευκάδας και  ήταν πολύ τυχερή, διότι της ανατέθηκε το καλύτερο  που θα μπορούσε.

“Πραγματικά είναι ευτυχία για έναν αρχιτέκτονα να ασχολείται με τον αστικό σχεδιασμό και συγκεκριμένα με τον χώρο που παίζουν τα παιδιά”, ανέφερε.

Η Πάττυ καλού δούλεψε με πολύ μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμό για αυτό το έργο και πάλεψε πολύ να αποκηρύξει από το μυαλό της, τα όρια που υποδεικνύονται για την κατασκευή τους με δεδομένο πάντα ότι πρέπει να είναι ασφαλής, διαβάζοντας όλες τις νέες νομοθεσίες οι οποίεςόπω ανέφερε είναι πολύ λογικές επισημαίνοντας ότι δεν έκλεισαν μόνο στη Λευκάδα οι  παιδικές χαρές αλλά σε όλη τη χώρα.

“Παιδικές χαρές που έχουν εγκριθεί είναι αυτές των Λαζαράτων, Καρυάς και είναι ακόμα και τέσσερις μέσα στην πόλη, γνωρίζω μάλιστα ότι η βούληση του δήμου είναι να αποκατασταθούν ακόμα περισσότερες στα χωριά της Λευκάδας.”

Όπως ανέφερε η ίδια λειτούργησε με βάση το ισχύον νομοθετικό Πλαίσιο που αφορά την δημιουργία παιδικών χαρών, ωστόσο δεν συμφωνεί με την λογική, που υποδεικνύει πόσα κυβικά μπετόν πρέπει να υπάρχουν κάτω από το πλαστικό δάπεδο, καθώς  σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί με αυτή τη λογική στην αρχιτεκτονική της, γιατί οι παιδικές χαρές αφορούν παιδιά και για αυτό έκανε και τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook.

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27519 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.